Fotós kreatív appot tesztel a Facebook

facebook hobbi
Facebook Hobbi
Vágólapra másolva!
A hobbiprojekteket lehet dokumentálni az alkalmazással.
Vágólapra másolva!

A The Information beszámolója alapján újabb alkalmazással állt elő a Facebook kísérleti projektekkel foglalkozó csoportja, a Hobbi appban fotókollekciók készíthetőek az épp folyamatban lévő, vagy a jövőben tervezett hobbiprojektekről.

Facebook Hobbi Forrás: Facebook

A mobilapp elsőre leginkább a Pinteresthez hasonlítható, azonban határozottan egyedi dologról van szó, részben mivel nincs közösségi komponense: a felhasználók alapvetően nem oszthatják meg más felhasználókkal a projektjeiket, csak egy videót készíthetnek a végeredményről, ezt tudják kitenni például a facebookos profiljukra. Lényegében egy privát adattároló szolgáltatásról van szó, ami koncepcionálisan nem feltétlenül a legjobb, elvégre az alkotók szeretik megosztani a projektjeiket, hogy dicsekedhessenek és inspirációt nyújthassanak.

A Facebooktól pedig konkrétan sokkoló a közösségi komponens kihagyása, ennél nagyobb kihagyott ziccert nem tudjuk, hogy mikor láttunk utoljára.

Persze idővel megváltozhat a helyzet, a Hobbinak pont egy közösségközpontú alkalmazásnak kellene lennie. Ha minden igaz, akkor jelenleg csak Apple iOS-es eszközökre érhető el, ráadásul kizárólag Belgiumban, Kolumbiában, Spanyolországban és Ukrajnában tölthető le az App Store-ból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!