Álomcsapat formálódik a játékiparban

archetype entertainment videojáték
Vágólapra másolva!
A Mass Effect írója is csatlakozott az Archetype-hoz.
Vágólapra másolva!

Január végén izgalmas hírek érkeztek a videojáték-iparból, a többek közt a Magic: The Gathering és a Dungeons & Dragons sorozatokat is birtokló Wizards of the Coast kiadó Archetype Entertainment néven új fejlesztőstúdiót alapított. A cég vezetését James Ohlenre bízta, ő volt a Dragon Age: Origins és Star Wars: Knights Of The Old Republic kreatív vezetője. A vállalat második embere szintén a BioWare egyik veteránja, az általános menedzseri feladatokat Chad Robertson látja el.

Forrás: Archetype Entertainment

Az Archetype tájékoztatása szerint már folyik a munka az első címen, ami egy vadiúj sci-fi univerzumban fog játszódni.

Teljesen sztoriközpontú alkotásra kell gondolni, amelyben a játékosok döntéseinek következményei lesznek.

Most újabb biztató hír érkezett az Archetype háza tájáról, Drew Karpyshyn is csatlakozott a fejlesztőcéghez. A szintén BioWare-től érkezett fejlesztő az első két Mass Effect társírója, a Star Wars: Knights of the Old Republic vezető írója, emellett pedig a karrierje korai szakaszában hozzájárult a Jade Empire, a Neverwinter Nights, továbbá a Baldur's Gate játékokhoz is.

Forrás: Archetype Entertainment

Az Archetype-hoz való csatlakozását maga Karpyshyn jelentette be a blogjában, és láthatóan rendkívül izgatott a lehetőség kapcsán. A bejegyzésében némileg odaszúrt a BioWare-nek, miszerint az elmúlt években már nem érdekelte az ottani munkája, meglátása szerint túlságosan nagyvállalati jellegűvé vált a cég működése.

A lehető legjobb játékok fejlesztése helyett arra került a hangsúly, hogy a statisztikák alapján milyen terméket érdemes gyártani.

A hírben látható illusztrációs képek az Archetype webhelyéről származnak, feltehetően a fejlesztés alatt álló játékhoz készült koncepciórajzokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!