[Frissítve] Törölni próbálják a Mobil Világkongresszust

TOPSHOTS Horizontal HEALTH CORONAVIRUS EPIDEMIC PROTECTIVE MASK RAILWAY STATION TRANSPORT TRAVELLER FAMILY CHILD LANTERN CHINESE NEW YEAR
A girl (C), wearing a face mask, holds the finger of her mom and a lantern as they travel back home for the Lunar New Year holidays, at Beijing West Railway Station in Beijing on January 24, 2020. - Chinese authorities rapidly expanded a mammoth quarantine effort aimed at containing a deadly contagion on January 24 to 13 cities and a staggering 41 million people, as nervous residents were checked for fevers and the death toll climbed to 26. (Photo by NICOLAS ASFOURI / AFP)
Vágólapra másolva!
Ehhez a spanyol kormány segítségére lehet szüksége a szervezőnek.
Vágólapra másolva!

Lehetetlen helyzetbe hozta a kínai koronavírus a február végén esedékes Mobil Világkongresszus (MWC) szervezőit, hiszen a legnagyobb kiállítók sorra mondják le a rendezvényen való jelenlétüket a munkatársaik és a partnereik egészségének megóvása érdekében. A kiállításról garantáltan távol maradók cégek például az Amazon, a BT, a Cisco, az Ericsson, a Facebook, a HMD Global, az Intel, az LG, a Nokia, az NVIDIA, a Sony, a Vivo, a Volvo és a ZTE.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Tegnap még arról volt szó, hogy nagyon is lehetséges az idei Mobil Világkongresszus törlése, állítólag pénteken születhet végleges döntés az ügyben. A Wired exkluzív értesülései szerint a szervező GSMA erősen hajlik is erre, azonban mostanra óriási pénzt fektetett bele, és amennyiben teljesen a saját hatáskörében dönt az eltörlése mellett, akkor az összes pénze elúszik.

Ezért is a hírek szerint a GSMA arra próbálja rávenni a spanyol kormányt, hogy az hirdessen egészségügyi vészhelyzetet a koronavírus miatt.

Ebben az esetben technikailag az állam tenné lehetetlenné az esemény megtartását, a szervező pedig jelentős mennyiségű kártérítést tudna bezsebelni, ezzel visszaszerezve az esemény tető alá hozásába befektetett pénzét.

Hírünk írásáig az GSMA nem kommentálta a sajtóértesülést.

A Mobil Világkongresszus egy rendkívül jelentős esemény Barcelonában, évente olyan 14 ezer átmeneti munkahelyet hoz létre és 492 millió euró körüli bevételt termel a városnak. Idén eredetileg 200 országból 100 ezernél is több látogatóra számítottak a szervezők.

Frissítés: a spanyol NIUS kiadvány szerint a Mobil Világkongresszus megtartása mellett döntött a GSMA.

Frissítés #2: ez most már a végleges álláspont, elmarad az idei Mobil Világkongresszus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!