Kikerültek az Activision játékai a GeForce Now-ból

blizzard overwatch videojáték
Overwatch
Vágólapra másolva!
Nagy pofont kapott a napokban elindult játékstreamelő.
Vágólapra másolva!

A múlt héten elérhető vált PC, Mac és Android platformokra a GeForce Now játékstreamelő stabil változata, a segítségével a számítógépes gamerek olyan 1500 már megvásárolt digitális játékukat futtathatják az NVIDIA távoli számítógépein és streamelhetik a saját eszközeikre. A szolgáltatásnak ingyenes és fizetős változata is van, hazánkból is gond nélkül használható.

Overwatch Forrás: Blizzard

Most kellemetlen hírt kaptak a szolgáltatással szemező egyes játékosok: az Activision-Blizzard elérhetetlenné tette benne a játékait, így többek közt a Call of Duty: Modern Warfare, a Diablo III, a Hearthstone és az Overwatch sem futtatható már a GeForce Now közbenjárásával.

Az Activision-Blizzard nem kommentálta a döntését, az NVIDIA pedig csak annyit közölt, hogy a (volt) partnere kérésére eltávolította a játékokat a szolgáltatásból.

Egyelőre nem világos, hogy mi lehet az Activision-Blizzard problémája, hiszen a GeForce Now használatához a klasszikus módon meg kell vásárolni a játszani kívánt játékokat, így nem képes csökkenteni az eladásokat. Pont az ellentétes hatást érheti el, a szolgáltatásnak köszönhetően olyanok is megvásárolhatják azokat, akiknek nincs elég erős számítógépük a játékok futtatására, így értelemszerűen nem is vették meg azokat.

Nem világos, hogy mi az Activision-Blizzard problémája, de biztosra vehető, hogy anyagi indíttatásból hátrált ki a szolgáltatás mögül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!