Megjelent a Mozilla Firefox 73

mozilla firefox 73 böngésző
Mozilla Firefox 73
Vágólapra másolva!
A kisegítő lehetőségek terén újított a böngésző.
Vágólapra másolva!

Kevés csinnadratta mellett megjelent számítógépekre a Mozilla Firefox 73. A böngésző legújabb főverziója nem nagy mérföldkő, két fontosabb újítást hozott a gyengénlátók számára. Az egyik újdonság, hogy a Beállítások menüben megadható a betöltött weblapok alapértelmezett nagyítási szintje, továbbá a Windows magas kontrasztú módját használóknál már nem tűnnek el a szövegek mögötti háttérképek, helyette egy láthatóságot javító blokk kerül a szöveg és a kép közé.

Mozilla Firefox 73 Forrás: Origo

A kisebb újítások közül kiemelhető még, hogy a Firefox ritkábban fogja szükségtelenül feldobni a jelszavak mentésére rákérdező panelt, a hangfájlok lassított vagy gyorsított lejátszásakor jobb a hangminőség, továbbá egyes laptopos NVIDIA GeForce videovezérlők esetén már az új WebRender motor fogja renderelni a weblapokat. Ehhez legalább 432.00-s verziójú grafikus meghajtóra, továbbá 1920×1200 pixelesnél alacsonyabb felbontású kijelzőre van szükség.

Windowson és macOS-en a Firefox magától frissül az aktuális verzióra, míg Linuxon a csomagfrissítőből telepíthető a legújabb változata. A böngésző telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett és az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!