Búcsúzik a windowsos Facebook app

facebook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Soha nem fordított elég erőforrást a fejlesztésére a cég.
Vágólapra másolva!

A Windows 8.1-es vagy Windows 10-es számítógépet használók talán tudják, hogy a Facebook kínál az operációs rendszerek hivatalos áruházaiban egy dedikált alkalmazást. Ezt eredetileg a Windows 8-hoz kezdte el fejleszteni a Facebook, ám nagyon gyorsan elfogyott a fejlesztői csapatának a lelkesedése, az elmúlt években pedig nulla érdeklődést tanúsítottak iránta, így sok funkció hiányzik belőle, és még instabillá is vált.

A kép csak illusztráció Forrás: Tobias Dziuba / Pexels

A Facebook úgy döntött, hogy véget vet a windowsos kliensprogram szenvedésének: a szoftverben megjelent értesítés szerint 2020. február 28-án nyugdíjba vonul, és emiatt persze eltűnik majd a Microsoft Áruházból is. Utódja nem lesz, a vállalat szerint az appot használók a kérdéses nap után a böngészőjükön keresztül tudják majd elérni a közösségi szolgáltatást.

A témánál tartva a Facebook nemrég frissítette a hivatalos Messenger appot a Microsoft Áruházban, a legújabb verzió a csevegő webes felületét jeleníti meg, így arra érdemes lehet vetniük egy pillantást a szolgáltatást használóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!