Újabb rejtélyes hiba a Windows 7-en

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Egyesek nem tudják lekapcsolni a számítógépeiket.
Vágólapra másolva!

A felhasználók döntő többségénél idén januárban megszűnt a Windows 7 terméktámogatása, azonban a Microsoft röviddel később kénytelen volt bejelenteni, hogy a holnap esedékes, februári hibajavító kedden kiad majd hozzá egy patchet. Sérülékenységet ez nem fog befoltozni, helyette megoldja azt a januári frissítéssel behozott hibát, ami miatt egyeseknél a beállított háttérkép helyett fekete háttér jelenik meg.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Úgy tűnik, hogy az elmúlt napokban egy ennél sokkal súlyosabb hiba is felütötte a fejét: a Windows 7-et használók egy tábora arra panaszkodik, hogy nem tudja a Start menüből leállítani a számítógépét. Mikor lekapcsolás gombra kattintanak, akkor egy hibaüzenetet kapnak, miszerint

nincs jogosultságuk leállítani a számítógépüket.

A Microsoft vizsgálja az új panaszt, nem világos, hogy mi okozza a jelenséget. Egyelőre nem kizárt, hogy valójában az Adobe a ludas, egyesek szerint a probléma azután kezdődött náluk, hogy a cég szoftvereihez kiadott frissítéseket telepítettek.

Néhányuknál az Adobe-féle háttérszolgáltatások kilövése után újból működött a leállítógomb.

Emellett több alternatív leállítási javaslat is érkezett a probléma átmeneti kezelésére: volt, aki létrehozott egy másik rendszergazdai (adminisztrátori) felhasználói fiókot, és abba átjelentkezve már ki tudja kapcsoni a számítógépét, míg másoknál a CTRL+ALT+DEL képernyőn bejövő leállítás funkció is bevált.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!