Ezzel a mobilappal a legolcsóbb a parkolás Budapesten

stanley robotics parkolás repülőtér
Stan
Vágólapra másolva!
Sokan ismerjük azt a szituációt, mikor elfelejtjük leállítani az utcai parkolást és a nap végén mindez többletköltséget és bosszúságot okoz. Erre mutat megoldást a Parkl nevű magyar alkalmazás.
Vágólapra másolva!

A szörnyű, amikor "továbbfut" a parkolásunk

Ma már szinte mindenhez emlékeztetőt állítunk, legyen szó akár munka-helyi meetingekről vagy a havi számlák kiegyenlítéséről. Próbáljuk ezzel is minimálisra csökkenteni annak a lehetőségét, hogy bármiről is megfeledkezzünk. Nincs ez másképp a parkolásnál sem, ahol az egyik leggyakoribb problémát pont az jelenti, ha az autósok elfelejtik leállítani a futó mobil-parkolásukat.

Ez pedig akár 5-6 órás extraköltséget is jelenthet a nap végén.

Erre reagált a Parkl egy új, emlékeztető funkció bevezetésével.

Hogyan előzhetjük meg?

A program felületén már nemcsak automatikusan meghosszabbíthatjuk a napon belüli (vagy túli) par-kolásunkat, de kérhetjük, hogy egy-két óra múlva – vagy akár egyedi emlékeztető formájában – értesítést is küldjön az app. Fontos, hogy ezzel nem lett sem bonyolultabb, sem időigényesebb, hiszen egy felületen találjuk meg ezeket a beállításokat. Egy gombnyomással – plusz költség nélkül – viszont több ezer forintot is spórolhatunk az állandó rohanásban. Ha már költségeknél tartunk: februártól a kényelmi funkciót a kényelmi díj csökkentése is követi.

Kényelmi díjfizetés parkoláskor

A "kényelmi díj" talán az egyik legbosszantóbb dolog a parkolási rendszerben, hiszen nehéz megmagyarázni, hogy miért kell többet fizetnünk, ha mobillal parkolunk, mint amikor aprót dobálunk egy gépbe, amit aztán karban is kell tartani és az aprót össze is kell szedni, a parkolási cég munkásainak.

A kényelmi díj voltaképp a kényelmi szolgáltatások ellen-tételezése, amivel gyakran találkozhatunk digitális szolgáltatások igénybevételekor. Gondoljunk akár az autópályadíj online fizetésére, koncert vagy színházjegy otthoni vásárlására, de akár a házhozszállítás is ebbe a kategóriába tartozik. Parkolásnál pedig elég széles skálán mozog a szolgáltatók között: SMS küldésénél 90-100 forint, appoknál 60-90 forint között is lehet a jegyvásárlási rendszer használati díja.

Egy hétig kényelmi díj nélkül, utána tartósan olcsóbban

A Parkl fejlesztőinek fontos szempont volt mindig is, hogy kényelmi funkciói időt és pénzt is spóroljanak az autósoknak, ezzel elviselhetővé téve a parkolás okozta nyűgöt. Éppen ezért plusz változtatással is kedveskednek meglévő és potenciális felhasználóinak: február 10-14. között a Parkl egy hétig teljesen átvállalja a közterületi parkolások kényelmi díját, majd ezt követően az eddigi 90 forintos kényelmi díjat tartósan 65 forintra csökkentik. Ezzel pedig az egyik legmegfizethetőbb mobilos utcai parkolást teszi elérhetővé a regisztrált autósok számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!