A Firefoxot használóknak üzenget a Microsoft

laptop notebook windows 10 microsoft edge bing
Vágólapra másolva!
A kéretlenül települt új Edge kipróbálására buzdítja őket.
Vágólapra másolva!

Nem áll távol a Microsofttól a piaci pozíciójának kihasználása, az elmúlt években több alkalommal is azzal került a hírekbe, hogy a Windows 10-ben üzengetve próbálta az Edge kipróbálására bírni a netezőket. A vállalat eddig tipikusan a Chrome-ot használókat vette célba, például hosszabb akkus üzemidő ígéretével.

Forrás: Microsoft

Reddites beszámolók alapján most a második generációs Microsoft Edge kiadását követően elsőként a Mozilla Firefoxot használóknak állt neki üzengetni a cég. A Start menüt kinyitva egyeseknél olyan üzenet tűnt fel a programlista tetején, hogy „Még mindig a Firefoxot használja? Megjött a Microsoft Edge".

Forrás: S_IV / Reddit

Emellett a Start menü keresőjét használva is felbukkanhatnak az új Edge-et hirdető üzenetek, mikor valaki rákeres egy böngésző nevére. Az ilyen típusú hirdetések megjelenítésére más cégnek nincs lehetősége a Windows 10-ben, ami pedig felteszi a pontot az i-re, hogy az új Microsoft Edge kérés és jóváhagyás nélkül települt a számítógépekre.

A cég egyszerűen kiküldte a Windows Update-en keresztül a régi helyére.

Az efféle hirdetések szerencsére teljesen kikapcsolhatóak, ehhez a Gépház alkalmazás Személyre szabás → Start lapján ki kell kapcsolni a „Javaslatok megjelenítése alkalmanként a Start menüben" opciót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!