A Samsung vezetői is félnek a koronavírustól

samsung galaxy s10
Samsung Galaxy S10
Vágólapra másolva!
Ott lesz a Mobil Világkongresszuson a cég, de a vártnál kisebb lehet a jelenléte.
Vágólapra másolva!

A február végén megrendezésre kerülő Mobil Világkongresszus (MWC) szervezőinek sem jött jól a kínai koronavírus, mostanra az LG és az Ericsson is közölte, hogy teljesen távol marad miatta a Barcelonában megrendezett eseménytől. Emellett a ZTE is komolyan veszi a problémát, a Spanyolországba kiutazó összes alkalmazottja két hétig karanténban lesz az esemény előtt.

Samsung Galaxy S10 Forrás: Samsung

A hírek szerint a Samsung sem kíván kockáztatni: ugyan továbbra is jelen lesz a MWC-n, azonban számos dél-koreai és egyesült államokbeli felsőbb vezetője jelezte, hogy biztonsági okból mégsem kívánnak kiutazni Barcelonába. A jelenlegi tervek szerint a cégnek továbbra is lesz standja a kiállításon, viszont elképzelhető, hogy felsővezetők hiányában kihagyhatja a zárt ajtók mögötti tárgyalások és prezentációk legalább egy részét.

A források szerint még nem kristálytiszta, hogy pontosan mi és hogyan lesz az idei MWC-n.

Hírünk írásáig Spanyolország Európában fekvő területéről nem jelentettek koronavírusos beteget, azonban a Kanári-szigeteken már diagnosztizáltak egy pácienst. Az egzotikus úti cél Spanyolország autonóm közössége, így szigorúan véve már megjelent az országban a kór.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!