Dugig lehetnek előtelepített appokkal a Huawei mobiljai

Huawei, Nova 5T, teszt
Az ultravékony kávák és a képernyőbe vágott szelfikamera modern külsőt kölcsönöz a Huawei Nova 5T-nek.
Vágólapra másolva!
A Google appjainak hiányát próbálja kompenzálni a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az orosz Mobiltelefon portál beszámolója szerint a Huawei a napokban tartott egy zárt ajtók mögötti eligazítást egyes kelet-európai újságíróknak, amely során előzetes információkat adott számukra a vállalat közeljövőbeli terveiről. Mint kiderült, a következő négy hónapban rengeteg új mobilt kíván piacra dobni Európában, ezek java a Kirin 810 rendszerlapkát használja majd, azaz főként középkategóriás modellekre lehet számítani.

Huawei Nova 5T Forrás: Origo

A hazánkban nemrég piacra dobott Huawei Mate 30 Próhoz hasonlóan a készülékek ugyan Android rendszert futtatnak majd, azonban a szankciók miatt nem lesznek megtalálhatóak rajtuk a Google-féle alkalmazások, így többek közt a Play Áruház sem. Helyette a Huawei saját alternatíváival érkeznek, és ha minden igaz, akkor ezek tetejébe brutális mennyiségű harmadik féltől származó alkalmazás is megtalálható lesz rajtuk.

A beszámoló szerint a Google-mentességet kompenzálva elő kívánja telepíteni a mobiljaira a Play Áruház legnépszerűbb alkalmazásait, ezek pontos listája országonként és régiónként eltér majd,

akár 70 extra appot is beletömhet a készülékek szoftverébe.

Ez egészen meghökkentő mennyiség, és felmerül a kérdés, hogy vajon nem esett-e át a ló túlsó oldalára a Huawei, még ha manuálisan el is lehet majd távolítani a nem használt appokat. Emellett probléma, hogy amerikai cégektől származó szoftvereket nem lesz képes installálni a készülékeire, azaz a Facebook, az Instagram, vagy épp a WhatsApp biztosan nem lesznek elérhetőek az arzenálban, ezeket manuálisan kell telepíteniük a fogyasztóknak az internetről letöltött APK-fájlok használatával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!