[Frissítve] Baj lehet a Motorola Razr zsanérjával

Motorola, összehajtható, folded, oled laptop, Lenovo, Razr, mobil
Nyílik szépen....
Vágólapra másolva!
Komoly használat mellett egy év alatt tönkremehet.
Vágólapra másolva!

Újabb automatizált teszttel jelentkezett a CNET, a kijelzőjének meghibásodása előtt 120 ezer kinyitást és összecsukást túlélt Samsung Galaxy Fold után a Motorola Razr kagylómobilt tették be a munkatársai a telefonnyitogató robotba, hogy képet kapjanak a zsanér várható élettartamáról. Ez nyilván kulcskérdés, főleg miután az elmúlt években elkezdett nőni a használatban lévő okostelefonok átlagéletkora, a mobilozók már egyre kevésbé cserélnek 24 havonta készüléket.

Motorola Razr Szász Tamás - Origo

Sajnos a Samsung termékével ellentétben a Motorola Razr nem szerepelt jól a teszten. A gyártó nem árulta el, hogy tipikusan hány kinyitási és becsukási ciklusra tervezte a zsanért, csupán annyit tudni, hogy az elvárások szerint két évig kell bírnia a gyűrődést, ami már alapvetően is visszafogott elvárásnak tűnik.

Ehhez képest az új Razr olyan 27 ezer nyitás-csukás után feladta a harcot.

Az Apple szerint a mobilozók naponta átlagosan 80 alkalommal oldják fel a mobiljuk záróképernyőjét: ha ennyiszer lenne naponta nyitogatva a Razr, akkor

egy évet sem bírna ki a zsanérja.

Érdemes megemlíteni, hogy a hajtogató robot kalibrálásakor nem állt rendelkezésre tesztkészülék, így a gépet beállított cég munkatársának nem biztos, hogy sikerült tökéletes munkát végeznie. Ennek természetesen lehet negatív hatása a teszteredményekre.

A hivatalos tájékoztatás szerint az említett Samsung Galaxy Foldnak 200 ezer kinyitás-összecsukást kellene kibírnia, azaz a robotos teszt során az elvártnál 80 ezer ciklussal korábban mondta fel a szolgálatot.

Hírünk írásáig a Motorola nem reagált a CNET tesztjére.

Frissítés: a Motorola szerint a CNET által használt robot nem felelt meg a célra, ezért született a számára kedvezőtlen eredmény, a saját tesztjei alapján nem lesz gond a zsanérral. Ezzel párhuzamosan egy videót is közzétett a mérnökei által a belső tesztelés során használt megoldásról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!