Mások követésének befejezésére buzdít az Instagram

mobilozás telefonozás okostelefon
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mutatja azokat, akikkel a legritkábban lépünk interakcióba.
Vágólapra másolva!

A közösségi hálózatok egészen a közelmúltig a több az jobb elven működtek, azaz próbálták rávenni a felhasználókat, hogy minél több személyt kövessenek a felületeiken. Ez a megoldás a jelek szerint már nem feltétlenül kifizetődő, a legújabb frissítése után az Instagram most arra próbálja buzdítani a felhasználókat, hogy fejezzék be az olyan személyek követését, akiknek a tartalmait a legritkábban kedvelik és kommentelik.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels / Pixabay

Az Instagram új verziója két ötvenfős listát bocsát a felhasználók rendelkezésére, ezek a követett személyeket felsoroló oldalon érthetőek el. Az egyik lista a már említett, legritkábban kedvelt és kommentelt felhasználókat sorolja fel, a másik listán pedig azon ötven személy látható, akiknek a tartalmai a leggyakrabban megjelennek a hírfolyamban.

Áttekinthető az Instagramban a legritkábban kedvelt és kommentelt felhasználók listája Forrás: Instagram

Az előbbi lista lehetővé teszi, hogy a felhasználók minden eddiginél könnyebben befejezhessék az olyan személyek követését, akik számukra már nem relevánsak, mert például megváltozott az ismerősi körük vagy az érdeklődésük. Az ilyen személyek „kikövetése" érdekesebbé teheti a hírfolyam tartalmát, ami növelheti a felhasználói élményt.

Magyarán több a szolgáltatásban eltöltött időhöz vezethet, így nem mondható, hogy az Instagram pusztán felebaráti szeretetből állt volna neki listázgatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!