Mások tervezik majd az olcsóbb LG mobilokat

lg v50 thinq 5g
LG V50 ThinQ 5G
Vágólapra másolva!
Csúcstelefonokat csak két kontinensen árul majd a cég.
Vágólapra másolva!

Az évek óta csúnyán veszteséges LG Mobile radikális lépéseket tesz az idei évtől kezdve a nyereségességének visszaállítása érdekében. A legtöbb vásárlót érintő változás, hogy befejezi házon belül a belépőkategóriás és középkategóriás eszközök tervezését, helyette a megfizethetőbb telefonok elkészítését rábízza más gyártókra, azok lényegében licencelhetik majd a márkanevét.

LG V50 ThinQ 5G Forrás: LG

Nem világos, hogy a gyártó mennyire kívánja kivenni a részét a másoktól származó LG okostelefonok szoftverének elkészítéséből, azonban feltételezhető, hogy biztonságos lesz megvásárolni ezeket a modelleket. A stratégiai döntés potenciális jó hír lehet a fogyasztóknak, hiszen az olcsóbb mobilokra szakosodott gyártók jóval kompetitívebb modelleket lehetnek képes piacra dobni, mint maga az LG.

Már az idei évben 20-34 millió mások által készített mobil értékesítésével számol a vállalat.

A másik fontos változás az LG stratégiájában, hogy az abszolút csúcsmobiljait a jövőben kizárólag Európában és Észak-Amerikában forgalmazza majd, más régiókban csak felsőkategóriás modellekkel lesz jelen. A hazája is ilyen, nem fogja Dél-Koreában árulni a legdrágább megoldásait, mert aránylag árérzékeny piacról van szó.

Az LG Mobile reményei szerint az új stratégiájának köszönhetően 2021-ben nyereségessé válhat a működése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!