Ingyen is használható a GeForce Now

nvidia geforce now játékstreamelő
Elindult a GeForce Now játékstreamelő
Vágólapra másolva!
Kilépett a bétából és agresszív árat kapott a játékstreamelő.
Vágólapra másolva!

Hosszas bétaidőszak után elérhető vált Windows, macOS, és Android rendszerekre a GeForce Now stabil változata, többek közt hazánkból is trükközés nélkül használható. A játékstreamelő szolgáltatás lehetővé teszi a gamereknek, hogy a Steamen, az Epic Game Store-ban, a Battle.neten, és az Uplayen már megvett játékaik jókora részével játszanak olyan számítógépeken és mobileszközökön, amelyek nem képesek azok futtatására.

Elindult a GeForce Now játékstreamelő Forrás: NVIDIA

Ez úgy történik, hogy a szolgáltatásban elindított játékok az NVIDIA szerverein futnak, a játékosok pedig csak a képüket és a hangjukat kapják meg, mintha internetes videót néznének. A GeForce Now kétféle változatban érhető el, a teljesen ingyenes kiadását használók egyhuzamban maximum 60 percen át tudnak játszani, és nem tudnak sugárkövetési (ray tracing) funkciókat használni az ilyeneket támogató játékokban.

A havi 5,49 eurós (bő 1800 forintos) Founders csomagot választók már elérhetik az RTX-funkciókat, és egyhuzamban akár 6 órát is zavartalanul játékban tölthetnek, plusz prioritást kapnak a játékok indításakor, így kevesebbet kell várakozniuk.

A Founders előfizetés csak limitált ideig érhető el, és jár mellé 3 hónap ingyenes próbaidőszak. A GeForce Now által támogatott játékok teljes listája nem áll rendelkezésre, az érdeklődők a szolgáltatás webhelyén lévő keresővel tudják megnézni, hogy a számukra fontos címekkel kompatibilis-e.

Forrás: Origo

A GeForce Now általános elérhetővé tételével az NVIDIA alaposan odapörkölt a nemrég nyilvános béta fázisba lépett Google Stadiának: több játék játszható vele, több országban érhető el, többféle eszközzel kompatibilis, és nem kell 129 eurót kiadni egy hardveres csomagért a használatához. A Stadia Premiere Edition pakk megvásárlására a jövőben nem lesz majd szükség, de egyelőre csak ezzel bétatesztelhető a Google játékstreamelője.

A GeForce Now követelményei:

  • legalább 15 Mbps, de inkább 25 Mbps sebességű netkapcsolat
  • PC: 64 bites Windows 7 vagy újabb, 4 GB memória, kétmagos és 2 GHz-es processzor, DirectX 11-et támogató videovezérlő
  • Mac: bármely macOS 10.10 vagy újabb rendszerű számítógép
  • Shield TV: bármely modell megfelel
  • Mobil: minimum Android 5.0 és 2 GB memória

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!