120 Hz-es kijelzőt ad olcsón a Poco X2

poco x2 okostelefon
Poco X2
Vágólapra másolva!
Nehéz vitatkozni a mobil ár-érték arányával.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott Indiában a Xiaomi által idén önálló leánycégbe kiszervezett Poco első telefonja. A Poco X2 nem a tavalyelőtt óriási slágernek bizonyult Poco F1 közvetlen utóda, hanem egy annál kedvezőbb árú készülék, ráadásul némi meglepetésre nem saját tervezésű hardverről van szó, a mobilgyártó egyszerűen átcímkézte a jelenleg csak Kínában kapható Redmi K30-at. Ez elsőre kissé csalódást keltő lehet, azonban az árcédulát igencsak jól kitalálták az illetékesek, így nem igazán lehet ok a panaszra.

Poco X2 Forrás: Poco

A készüléket megvásárlók egy erős középkategóriás mobilt kapnak, néhány érdekes plusszal. A legnagyobb érdekességének az érintőkijelzője titulálható, a 6,67 hüvelykes panel 2080×2400 pixeles, támogatja a HDR10 szabványt, és a tipikus 60 helyett

120 Hz-en is képes frissíteni.

A megjelenítő jobb felső sarkában lévő szenzorsziget többek közt egy 20+2 megapixeles előlapi kamerarendszernek ad otthont.

A telefon hátlapi kamerarendszere sem rossz, négy szenzor került rá; az elsődleges egy 64 MP-es Sony IMX686, az ultraszéles látószögű 8 MP-es, a makrókamera pedig 2 MP-es. A negyedik, szintén 2 MP-es szenzort távolságérzékelésre használja a készülék, például a bokeh effekt megvalósításához.

A kijelző frissítési sebességéből sejthetően a gyártó részben a mobiljátékosokat próbálja célba venni az új termékével, így a Poco X2-t a megfizethetőbb gamer mobilokba javasolt Qualcomm Snapdragon 730G rendszerlapkával látta el.

A memória és a háttértár terén sincs ok a panaszra, háromféle konfigurációban lesz elérhető a készülék: 6+64GB, 6+128GB, és 8+256GB jelenti a választékot.

A további érdekesebb tulajdonságok:

  • MIUI 11 kezelőfelületes Android,
  • infravörös szenzor,
  • audio Jack,
  • USB Type-C kapu,
  • 4500 mAh-es akku,
  • 27 wattos falitöltő,
  • kombinált SIM2 / microSD foglalat,
  • bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó,
  • és folyadékhűtés az intenzív használatkor keletkező hő minél gyorsabb leadása érdekében.

A Poco X2 február 11-én elsőként Indiában kerül piacra, a három említett konfigurációja átszámítva nettó 68 / 73 / 85 ezer forintokba kerülnek majd.

Egyelőre nem világos, hogy melyik Indián kívüli piacokon válik elérhetővé a mobil, de az átcímkézés figyelembe véve nem lepődnénk meg, ha Poco X2 és Redmi K30 közül csak az egyik kerülne forgalomba Európában.

Nem lenne sok értelme a Xiaomi részéről kétszer piacra dobni ugyanazt a mobilt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!