Jön a 80 wattos gyorstöltés a mobilpiacra

nubia z20 okostelefon smartphone
Nubia Z20
Vágólapra másolva!
A Nubia gamer mobiljában debütál a technológia.
Vágólapra másolva!

Kezd kifejezetten elfajulni az okostelefonos piacon a gyorstöltési láz, már jelenleg is azon a ponton vagyunk, hogy egyes modellek a tipikus laptopokéhoz hasonló teljesítményű töltőkkel érkeznek. Kontextusként a jelenlegi androidos mobilok java 10-20 watt körüli töltést támogat, de már terjednek az akár 45 wattos töltést kínáló modellek is. A jelenlegi töltőbajnok a 65 wattos OPPO Reno Ace, azonban a Nubia elnöke és társalapítója a kínai közösségi médiában bejelentette, hogy a vállalata trónfosztásra készül.

A kép csak illusztráció (Nubia Z20) Forrás: Nubia

Az új királyról egyelőre keveset tudni, jó eséllyel Red Magic 5G néven látja majd meg a napvilágot, egy elsősorban játékosoknak szánt csúcsmobilról van szó. A pletykák szerint a kijelzője 144 hertzes lesz, a meghajtásáról a Qualcomm Snapdragon 865 gondoskodhat, plusz a nevéből sejthetően támogathatja az 5G-s mobilhálózatokat. Ez egyébként minden olyan telefonra igaz lesz, amely az említett rendszerlapkával kerül piacra.

80 wattos gyorstöltésre is képes lesz a Nubia következő csúcsmobilja Forrás: Ni Fei / Weibo

A készülék nagy szenzációját ettől függetlenül a rendkívüli sebességű gyorstöltés jelentheti, a Ni Fei által nyilvánosságra hozott információk szerint a töltője képes lesz 9,6 amper áramerősséget 8,4 volt feszültségen továbbítani, azaz bő

80W teljesítményt tud majd leadni.

Az nem világos, hogy a töltés során mennyi időn keresztül lehet fenntartani ezt a kimeneti teljesítményt, szobahőmérséklet mellett valószínűleg igen gyorsan fel fog forrósodni a mobil akkuja, így a töltésvezérlő kénytelen lesz csökkenteni a töltési teljesítményt.

Szintén jó kérdés, hogy mennyire fogja bírni az akku ezt a strapát, a túlságosan gyors töltés jelentősen csökkentheti az élettartamát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!