Eltűnhetnek a reklámok a Windows 10 modern appjaiból

dell laptop notebook windows 10
Vágólapra másolva!
A Microsoft még idén nyáron lekapcsolja a hirdetési rendszerét.
Vágólapra másolva!

Újabb szög került a Windows 10 modern appjainak koporsójába, a Microsoft pénteken bejelentette az Ad Monetization rendszerének 2020. június 1-gyel esedékes lekapcsolását. Ez a reklámkiszolgáló küldi ki a UWP keretrendszert használó, avagy modern Windows 10-es szoftverekbe a hirdetéseket.

A kép csak illusztráció Forrás: Lisa Fotios / Pexels

A Microsoft tájékoztatása szerint nem éri meg foglalkozni a hirdetési rendszer további fenntartásával, a modern appok készítői viszont szabadon átállhatnak egy alternatív reklámkiszolgáló használatára, azaz továbbra is képesek lesznek hirdetéseket keresztül némi pénzhez jutni a munkájukból.

Emiatt a Microsoft lépése elsőre blikkre nem hangzik katasztrófának, ám a valóságban nagyon kevés alternatív reklámkiszolgáló támogatja a hirdetéseinek modern appokba való beágyazását.

Elméleti síkon előfordulhat, hogy a Microsoft bejelentésének hatására a nyár elejéig megváltozik ez a helyzet, azaz megpróbálják más reklámkiszolgálók betölteni a hirtelen keletkezett űrt, ám erősen kérdéses, hogy mennyi értelme van időt és energiát fektetni az UWP-s appokkal való integráció elkészítésébe és támogatásába.

Elvégre maga a Microsoft is azért száll ki ebből az üzletből, mert nem érdemes benne lenni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!