Izzadnak a rendőrségek az Android feloldásával

okostelefon smartphone mobil e-mail
Vágólapra másolva!
Most épp az iPhone-okat tudják hatékonyan feltörni.
Vágólapra másolva!

A közvélekedés szerint az iPhone mobilokon futó iOS sokkal biztonságosabb a Google Androidnál. Ez nem városi legenda, a tapasztalatok alapján az Apple szoftvere az összes jellegű támadással szemben ellenállóbb, hiszen iPhone-okra kizárólag az App Store-ból telepíthetőek alkalmazások, és a rendszer általános hackelési kísérleteit is minden lehetséges eszközzel próbálja megakadályozni az Apple.

Forrás: Jéshoots / Pexels

Éppen ezért is okozott nagy meglepetést Rex Kiser, az egyesült államokbeli Fort Worth Rendőrkapitányság digitális bűnügyi vizsgálatokra szakosodott nyomozójának kijelentése, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott a helyzet. A Motherboardnak adott nyilatkozata szerint egy évvel ezelőtt a rendőrség nem tudott hozzáférni a lezárt iPhone-okon tárolt információkhoz, míg az androidos mobilok feltörése nem jelentett problémát.

Jelenleg viszont az iPhone-okat tudják nagy hatékonysággal feltörni, míg az újabb androidos mobilokról kevés, vagy akár semennyi információt sem tudnak kihalászni.

A rendőrségeknek a Cellebrite és a Grayshift nevű cégek szállítják a telefonok feltörésére szánt szoftvereket, az előbbi az androidos eszközök terén erős, míg a második az iOS-esek esetében hatékony.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!