Nincs több Mario Kartozás Tokió utcáin

maricar marimobility street kart japán
Vágólapra másolva!
Nyert a Nintendo, Mario helyett szuperhősnek lehet öltözni.
Vágólapra másolva!

Úgy másfél éve már beszámoltunk a Nintendo talán legfurább jogi háborújáról: beperelt a szellemi tulajdonainak megsértéséért és unfair rivalizálásért egy ügyeskedő céget, amely Tokióban és Oszakában „igazi" Mario Kartozást tett lehetővé. Az ügyfelei gokartokat és a játék figurái után mintázott jelmezeket kölcsönözhettek tőle, és szervezett túrákon vehettek részt.

Forrás: Kart.st

Az először MariCar, utána MariMobility, most pedig már Street Kart néven futó vállalatot a linkelt hírünk írásakor elmarasztalta a bíróság mindkét vádpontban, a jogsértő tevékenységek befejezésére, továbbá 10 millió jen bírság megfizetésére ítélte. Az alperes megfellebbezte az ítéletet, azonban a Kotaku beszámolója alapján most újból és végleg elveszítette a jogi csatát.

A cégnek nincs más lehetősége, mint befejezni a Nintendónak nem tetsző tevékenységeket, ráadásul a bíró ötszörösére módosította a kifizetendő kártérítést, így már 50 millió jenes,

olyan 140,7 millió forintos kártérítést kell utalnia

a Mario Kart népszerűségének jogtalan meglovaglásáért.

A weblapját elnézve a céget nem zavarja az elmarasztaló ítélet, továbbra is űzi a megszokott tevékenységét, csak most már nem lehet a Nintendo szellemi tulajdonairól mintázott jelmezeket bérelni tőle. Viszont a képek alapján Pokémonnak vagy Supermannek éppen öltözhetnek az ügyfelek.

Ráadásul már Kiotóban és Okinawában is megjelent a webhelye szerint

szabadalmi elbírálás alatt álló üzleti modelljével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!