Nagyon gyors a magyar internet

mobilozás okostelefon étterem mobilnet közösségi média
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Minden téren globális átlag feletti sebességeket nyújt.
Vágólapra másolva!

Frissítette a talán legszélesebb körben használt Speedtest sebességmérő szolgáltatás a nemzetközi internetsebességi statisztikáit. A legújabb jelentés alapján tavaly decemberben a mobilinternet globálisan és átlagosan 32 Mbps letöltési és 12 Mbps feltöltési sebességet nyújtott, míg a vezetékes piacon ugyanezek az értékek 74 Mbps és 40 Mbps voltak.

A kép csak illusztráció Forrás: Kirill Averianov / Pixabay

Magyarország minden téren átlag feletti teljesítményt nyújtott. A hazai mobilnet átlagosan 42 Mbps letöltési és 16 Mbps feltöltési sebességre volt képes, a vezetékes kapcsolatoknál pedig 128 Mbps letöltési és 67 Mbps feltöltési sebességek jöttek ki.

Viszont a kérdéses sebességek jó ideje lényegében stagnálnak, így a világranglistán lejjebb csúszott az ország: a mobilnet sebessége terén egy helyet rontva a 34. helyre, míg a vezetékes internet tekintetében két helyet rontva a 12. helyre esett vissza.

Ennek persze a nemzeti büszkeség csorbulásán kívül nincs túl sok jelentősége, a mobilnetes ranglistán 144, a vezetékes listán pedig 177 ország található.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!