A koronavírus miatt csúszhat a legolcsóbb iPhone

apple iphone 11 pro
Apple iPhone 11 Pro
Vágólapra másolva!
Komoly gondokat okoz a gyártóiparnak a mostani járvány.
Vágólapra másolva!

Már a hazai média is napok óta kiemelten foglalkozik a vuhani koronavírussal kapcsolatos fejleményekkel, ám a probléma egyik aspektusáról eddig kevés szó esett: a szakértők szerint a talán tavasszal tetőző járványnak komoly gazdasági hatásai lehetnek, hiszen manapság az a meglepő, ha valamit nem Kínában gyártanak. Márpedig a vírus miatt rengeteg cég működését kellett ismeretlen időre felfüggeszteni, az érintett vállalkozások köre pedig a következő időszakban biztosan bővülni fog.

Apple iPhone 11 Pro Forrás: Apple

A Nikkei Asian Review értesülései szerint most már az Apple iPhone SE utódjának gyártása is veszélybe került, a hírek szerint a tavasz elején bemutatásra kerülő okostelefont előállító gyárak közelében is megjelentek a koronavírus megerősített esetei.

Ebből jelentős komplikációk adódhatnak, a legrosszabb esetben jelentősen csúszhat a tömeggyártás februárra pletykált kezdete.

Természetesen nem csak az összeszerelő üzemek takaréklángon égése vagy munkaszünete okozhat csúszásokat a gyártásban, az ellátói láncuk egyetlen szemének a kiesése is megállíthatja a munkát, emelte ki az ügy kapcsán Patrick Moorhead, a Moor Insights & Strategy veterán elemzője.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!