Ezért megállíthatatlan az Epic Games Store

vampire the masquerade bloodlines 2 videojáték
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
Vágólapra másolva!
A fejlesztők java túl magasnak tartja a Steam jutalékát.
Vágólapra másolva!

A digitális számítógépes játékok piacát létrehozott és uraló Steam a maga idejében óriási szenzáció volt a fejlesztők és a kiadók körében, hiszen az eladott játékok után 30 százalékos jutalékot kért, a készítők az eladási ár 70 százalékát megtarthatták. Ez nagy előrelépés volt, hiszen a bolti dobozos forgalmazás extra költségei miatt jóval kisebb százalék landolt az eladási árból a zsebükben.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Forrás: Hardsuit Labs / Paradox Interactive

A Game Developers Conference előtt most elkészült a játékfejlesztők körében minden évben elvégzett State of the Game Industry Report. Az innen letölthető dokumentumban többek közt a Steam jutalékának mértékéről is megkérdezték a fejlesztőket, az eredmény szerint a körülbelül 4000 válaszadó 20 százaléka nem tudja megítélni a korrekt százalékot, hét százalékuk szerint rendben van a 30 százalék, egy százalékuk pedig akár ennél magasabb jutalékot is el tud képzelni.

A fejlesztők 72 százaléka sokallja a Steam 30 százalékos jutalékát, a többségük 10-20 százalék körüli részesedést tartana méltányosnak.

A Steam nemrégiben módosított a jutalékos rendszerén, az óriási mennyiségben fogyó játékok esetén bizonyos mérföldkövek elérése után csökken a százaléka, de nem képes versenyre kelni az Epic Games Store csupán 12 százalékával.

A fejlesztők java sokallja a Steam 30 százalékos jutalékát Forrás: State of the Game Industry Report 2020

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!