Sírva nevetős a Bethesda kártérítése

bethesda fallout 76 videojáték
Fallout 76
Vágólapra másolva!
Visszakapják az ellopott tárgyaikat Fallout 76-játékosok.
Vágólapra másolva!

Tavaly karácsonykor jókora botrány tört ki a Fallout 76 számítógépes verziója körül, a csalók egy sérülékenységet kihasználva képesek voltak ellopni a nyilvános szervereken a látótávolságukon belül lévő játékosok összes a karakterüknél tartott holmiját. Szerencsére a Bethesdának sikerült elég gyorsan kijavítani a tolvajlást lehetővé tett hibát, azonban egészen eddig az volt az álláspontja, hogy nem lesz képes visszaadni az áldozatoknak az ellopott holmijaikat.

Fallout 76 Forrás: Bethesda

A napokban megváltozott a vállalat álláspontja, azonban a kártérítési módszer ugyanakkora hackelés lesz, mint maga a lopás volt. Az ellopott tárgyak visszaszerzése úgy működik majd, hogy a károsultaknak fel kell venni a kapcsolatot a Bethesda ügyfélszolgálatával, mire a cég illetékese a rendelkezésükre bocsát majd egy másolatot a karakterük december huszadikai biztonsági mentése alapján.

Ez nem ideális, hiszen a játékosok valószínűleg az időközben is használt karakterükkel kívánnak tovább játszani: azt szeretnék, ha egyszerűen visszakerülnének a tárgyak a meglévő karakterük inventory-jába.

Erre is lesz lehetőség, nem is akárhogy: a játékosoknak a normál karakterüket irányítva találkozniuk kell egy privát szerveren a Bethesda ügyfélszolgálatosával, aki a tavaly decemberi karakterüket irányítva átadja majd nekik a holmijaikat.

A tárgyaik visszakapása mellett 8250 Atom kártérítést is kapnak a játékosok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!