Öt ingyenes magyar nyelvű játék mobiltelefonra

magyar, mobil, játék, teszt, ingyenes
Az Időcsapda a tárgykeresős játékok sorát erősíti. A zsúfolt képernyőn kell kiszúrni a megadott tárgyakat.
Vágólapra másolva!
Nem túlzás azt állítani, hogy irtózatos mennyiségű ingyenes játék érhető el Android alapú okostelefonokra, tabletekre, amelyek nagy része viszont sajnos magyar nyelven nem kommunikál. De azért van köztük jó pár olyan, amely tud magyarul, így mindenki számára maximálisan élvezhető.
Vágólapra másolva!

Ezek közül választottunk ki öt jobban sikerült darabot, amelyet bátran tudunk ajánlani mindenkinek, aki hosszabb-rövidebb ideig elszórakoztatná magát. Szóval jöjjön most öt magyar nyelvű, ingyenesen letölthető és futtatható játék Android operációs rendszert futtató mobilra!

A Szerencse forgandó

A Szerencse forgandó a nálunk is nagy nézettséggel futó Szerencsekerék című műsor átirata. A feladat itt is ugyanaz, hogy a játékosok kitaláljanak egy fogalmat, kifejezést vagy tárgyat különféle témakörökből.

A Szerencse forgandó a népszerű Szerencsekerék telefonos változata Forrás: Origo

Itt persze nincsen csinos hölgy, aki a betűket forgatja, de a kereket lehet pörgetni, és a betűk eltalálásával lehet pénzt, azaz pontokat gyűjteni, ám ehhez persze végül a helyes megoldást is el kell találni. A program nagyon jól kezelhető, van benne egy játékos mód, mikor az egyre okosabbá váló gép lesz az ellenfelünk, illetve nyomhatjuk online hús-vér játékosok, akár a barátaink ellen is. A kezelés remek, elrontani nem lehet semmit, minden érthető, és az app kellően stabil, valamint a grafikája is rendben van.
A Szerencse forgandó innen tölthető le Androidra.

Időcsapda

Az Időcsapda a rendkívül népszerű, úgynevezett tárgymegtalálós programok sorát erősíti. Azaz adva van egy kép, amelyen iszonyú mennyiségű tárgy található többé-kevésbé elrejtve. A játékos feladata az, hogy az ezek közül éppen meghatározott 10 darabot megtalálja a kijelzőn, és rábökjön. A dolgot nehezíti, hogy sokszor jól el vannak dugva, illetve hogy ha többször rossz helyre tapizunk, akkor azért rövid ideig "lefagy" a képernyő.

Az Időcsapda a tárgykeresős játékok sorát erősíti. A zsúfolt képernyőn kell kiszúrni a megadott tárgyakat. Forrás: Origo

Tehát arra nincs lehetőség, hogy minden egyes négyzetmillimétert végignyomkodjunk, viszont néhány segítség is a rendelkezésünkre áll. Amennyiben sikerült megtalálni az összes tárgyat, akkor mehetünk tovább a következő pályára. Természetesen a misztikus kerettörténet innen sem hiányzik: kezdetben egy eltűnt újságíró nyomait kutatjuk, de végül kiderül, hogy valami hatalmas dologra bukkantunk. A poént nem lőjük le, de a cím azért sejteti, hogy milyen irányt is vesz majd a történet. Az Időcsapda grafikája kiemelkedő, a magyar nyelvet jól kezeli egy-két kisebb hibát leszámítva. Remek darab, amelyet a pepecselős játékok kedvelői biztosan imádni fognak, aki pedig nem ismeri az ilyen típusú programokat, tegyen vele egy próbát! De csak óvatosan, mert addiktív!
A Rejtett tárgyak: Időcsapda itt tölthető le Androidra.

A Világ földrajza

Ez a program azoknak szól, akik vagy rajonganak a földrajzért, a térképekért, a zászlókért és a fővárosokért, vagy akik szeretnék elmélyíteni ilyen irányú ismereteiket. A mai trendeknek megfelelően egy csipetnyi szerepjáték-elemmel is megfűszerezték az alkalmazást, hiszen tapasztalati pontokat kell gyűjtenünk, szinteket kell lépnünk, és csak ezt követően nyílnak meg új játékmódok, feladványok. De ez nem baj, sőt, épp ez biztosítja az igazi kihívást, hiszen ez a rendszer téttel ruházza fel a kérdéssorokat, amelyeket így nem lehet félvállról venni.

A Világ földrajza mindenkinek szól, aki szereti a térképeket, a zászlókat és úgy általában a földrajzot! Forrás: Origo

A Világ Földrajza kellően stabil, egyszerűen kezelhető, használata senkinek sem okozhat problémát. Egy-egy kérdéssort pár perc alatt végig lehet pörgetni, szóval arra is kiválóan alkalmas, hogy néhány percre kikapcsoljuk, felfrissítsük az agyunkat munka vagy tanulás közben. A grafikája nem valami nagy szám, de az ilyen jellegű játékoknál nem is ezen van a lényeg! A Világ földrajza innen tölthető le Androidra.

Imperia Online

Képzelje el, hogy Ön egy kis, feltörekvő középkori birodalom ura! Önnek kell irányítani minden egyes alattvalóját, Önnek kell eldöntenie, hogy mikor mi, hova és miből épüljön. Önnek kell gazdálkodnia a nyersanyagokkal, ipart és mezőgazdaságot fejleszteni, felépíteni egy ütőképes hadsereget a semmiből, amely képes arra, hogy megvédje az országot, sőt, hogy idővel akár új területeket hódítson meg! Elképzelte? És tetszett? Mert ha igen, akkor jó hírünk van! Az Imperia Online című játékban Ön minden ilyen irányú vágyát megvalósíthatja!

Az Imperia Online egy szuper kis építgetős stratégiai játék! Konkrétan egy birodalmat kell felhúzni a semmiből. Forrás: Origo

A program meglehetősen komplex, a döntéseknek komoly súlyuk van, könnyű hibázni, de a baklövések azért viszonylag egyszerűen orvosolhatóak. Ráadásul a játék rengeteg segítséget nyújt, mindezt gyakorlatilag hibátlan magyarsággal. Az alkalmazás grafikája ráadásul csodálatos, a hangulata pedig ennek (is) köszönhetően remek! Aki érez magában egy kis affinitást az ilyen jellegű gazdasági-építős-stratégiai stuffok iránt, az bátran tegyen vele egy próbát!
Az Imperia Online innen tölthető le Androidra.

Új szókereső

Ez egy olyan applikáció, amely nem csak, hogy tud magyarul, hanem amely konkrétan a magyar nyelvre épül. A felhasználó feladata nem más, mint hogy egy ömlesztett betűhalmazban meglássa az ott bujkáló szót vagy szavakat, és kijelölje azokat a karakterek helyes sorrendben történő összekötésével. A Szókeresőnek komoly rajongói tábora van itthon, és nem is véletlenül, hiszen a program eléggé megtornáztatja az agyat, remek kihívást jelentenek a feladatok, de könnyű ráérezni az ízére. Az is nagy előnye, hogy egy-egy rejtvény nagyon rövid idő, akár egy-két perc alatt lezavarható, tehát egy ízig-vérig minijátékról van szó, amelyben a szerencsének semmi szerepe nincs, csakis a tudás és a képességek dominálnak.

A Szókereső egyszerre hasznos és szórakoztató időtöltés. Forrás: Origo

Az ilyen típusú szoftvereknek, így az Új szókeresőnek egyik remek tulajdonsága, hogy megmutatja, hogy milyen gazdag is a nyelvünk. Ez egyben pedig azt is jelenti, hogy észrevétlenül segít a szókincsünk bővítésében, aminek hála a későbbiekben kifinomultabban fejezhetjük majd ki magunkat. Szóval nem pusztán egy szórakoztató játékról van itt szó, amivel el lehet ütni az időt, hanem egy olyan alkalmazásról, amelynek használata konkrét haszonnal jár.
Az Új szókereső innen tölthető le Androidra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!