A Bing erőszakolásába kezd a Microsoft

laptop notebook office
Vágólapra másolva!
Egyes céges Office 365-előfizetők torkán próbálja lenyomni.
Vágólapra másolva!

Ugyan az elmúlt években a Microsoft kultúrája nagyot változott pozitív irányban, azonban a cég néhány illetékese most visszatért egy klasszikusan microsoftos fogással: a Bing keresőt szeretnék lenyomni egyes országokban a Chrome böngészőt használó, Office 365 ProPlus céges előfizetők torkán.

Forrás: Christina Morillo / Pexels

A jelentős negatív reakciót kiváltott terv, hogy az irodai csomag 2002-es verziószámú kiadásától kezdve települni fog a Chrome böngészőbe egy kiegészítő, amely egyrészt lehetővé teszi a céges felhőben vagy hálózaton tárolt információk keresését a böngésző címsorából, másrészt pedig átállítja az alapértelmezett keresőmotort a Bingre.

A kettő közül az utóbbi a probléma, főleg mivel a kéretlen beépülő automatikusan települ, hacsak a rendszergazdák nincsenek résen, és proaktívan megakadályozzák ezt.

Természetesen ha települ is a kiegészítő, a felhasználók képesek lesznek kikapcsolni, eltávolítani, vagy legalább visszaállítani az alapértelmezett keresőmotort a Chrome-ban, de ettől még visszatetsző a Microsoft agresszív eljárása.

A változtatás egyelőre az amerikai, ausztrál, brit, francia, indiai, kanadai és német felhasználókat érinti, a többi országban nem próbálja majd meg telepíteni a kiegészítőt a Microsoft.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!