Úton lehet PC-re a Horizon: Zero Dawn

Horizon Zero Dawn
Vágólapra másolva!
Három bennfentes is megerősítette a Sony terveit.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év végén váratlan pletykát kaptak a számítógépes játékosok, amely szerint a Sony kiadja Windowsra a jelenleg csak PlayStation 4-re elérhető, óriási sikert aratott Horizon: Zero Dawnt. Most újból terítékre került a téma, ráadásul ezúttal a Kotaku kiváló forrásokkal rendelkező Jason Schreiere állítja, hogy valamikor idén három forrása szerint is megérkezik PC-re.

Horizon Zero Dawn Forrás: Sony

Mint Schreier kiemelte, a Sony részéről ez precedensteremtő lépés lesz: eddig nem fordult elő, hogy egy saját tulajdonú stúdiója által eredetileg PlayStation-exkluzívnak készített játékot elérhetővé tegyen bármilyen más platformon. Ettől függetlenül jó ideje köztudott, hogy a Sony nyitni kíván a számítógépes játékosok felé, így a jövőben elképzelhető, hogy csak bizonyos ideig lesznek PlayStation-exkluzívak a játékai, később pedig PC-re is megjelenhetnek, már ha a portolási munka nem jelent irracionálisan nagy terhet a fejlesztők számára.

A Microsoft majdnem ugyanerre a stratégiára állt át az elmúlt jó egy évben, csak épp teljesen letett az exkluzív időszakokról: a játékai mostantól egyszerre fognak megjelenni Xboxra és PC-re.

További érdekesség, hogy a Horizon: Zero Dawn a Guerilla Games saját fejlesztésű Decima Engine játékmotorját használja, ezt licencelte meg a Kojima Productions a Death Strandinghez, ami idén nyáron szintén megjelenik PC-re.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!