Ezek voltak az idei CES legfuturisztikusabb termékei

Lenovo, összehajtható, laptop
Kinyitva nem több, mint egy tablet, így pedig laptop, egy nem túl kényelmes érintő billentyűzettel.
Vágólapra másolva!
A hagyományosan az év elején megrendezésre kerülő CES szakkiállítás a technológiai iparág egyik legfontosabb eseménye. Las Vegasba (majdnem) mindenki elmegy, aki számít, vagy aki labdába akar rúgni ezen a piacon. A kiállításra jellemző, hogy elképesztően innovatív termékeket is bemutatnak mindig, olyan technológiákat vagy modelleket, amelyek olykor csak évekkel később bukkannak fel a boltok polcain.
Vágólapra másolva!

Ez idén sem volt másként! Sőt, ilyen szempontból 2020 kifejezetten erős évnek számít, hiszen ipari mennyiségű futurisztikus, totálisan előremutató modellt vittek el a nagy cégek az expóra. Ezek közül választottunk ki most néhány elképesztően ütős darabot! Üljön le, mert tátva fog maradni a szája!

Keret nélküli tévé

A Samsung megcsinálta végre azt, amire a gyártók évek óta vágytak: A Q950TS személyében egy olyan készüléket mutattak be, amelynek gyakorlatilag

nincs oldalt és felül kávája, így olyan hatást kelt, mintha a kép a levegőből tűnne elő.

A telefonoknál már láttunk korábban hasonlóra példát, de azért egy tv a méretei és súlya révén más tészta, viszont sikerült megugrani ezt a kihívást. Az Infinity Designnak nevezett megoldás mérföldkő a tévék formatervezésében, és nem lennénk meglepve, ha hamarosan a prémium kategóriában ez lenne az irányadó dizájnvonal.

Samsung Q950TS, a káva nélküli tv! Forrás: Origo

A plafonról legördülő tv

Az LG az idei évben megmutatta, hogy hihetetlen tartalékok vannak az OLED képalkotási technológiában. A vállalat tavaly már kiállított egy olyan tévét, amely egy dobozban pihen összetekerve, és gombnyomásra automatikusan "felépíti" magát.

Az LG plafonról legördülő tévéje új színt hozhat a lakberendezésbe. Forrás: Origo

2020-ban pedig csavartak egyet a dolgon, és egy olyan változattal rukkoltak elő, amelynél a tárolót a plafonra kell építeni, így a kijelző értelemszerűen onnan gördül le, mint egy vetítővászon. Ez hihetetlen lehetőségeket rejt magában, hiszen ennek köszönhetően gyakorlatilag teljesen el lehet rejteni a tévét, ami a lakberendezők egyik nagy álma. Ez tényleg egy olyan megoldás, amit eddig maximum csak a sci-fi filmekben láthattunk.

A karcsú VR szemüveg

A Virtuális Valóság elterjedésének egyik legnagyobb akadálya, hogy az ehhez szükséges szemüvegek nehezek, nagyok, bumfordik és kényelmetlenek. A Panasonic viszont a CES 2020 eseményen villantott egy olyan terméket, amely akár a kiutat is jelentheti!

A Panasonic VR szemüvege. Forrás: Origo

Az általuk bemutatott, egyelőre még csak prototípus fázisban lévő termék sokkal inkább hasonlít egy nap- vagy hegesztő szemüvegre. Ráadásul kifejezetten kényelmes, egyáltalán nem olyan nehéz, mint a hagyományos társai, és a kép minősége is teljesen rendben van!

Az összehajtható tabletbook

A Lenovo nem viccelt, és elvitte Las Vegasba az összehajtható tabletjét, amely így egyetlen mozdulattal notebookká alakítható! Maga a termék egy 13,3 képpont, Full HD felbontású, érintésérzékeny OLED kijelző, amely a rövidebb oldalával párhuzamosan hajtható be.

lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020
lenovo_ces_2020

Ilyenkor felbukkan egy virtuális klaviatúra, amely magában nem használható annyira komfortosan, de a cég ad a támasztékokkal is ellátott termék mellé egy egyszerűen felpattintható billentyűzetet, ami remek. A Lenovo X1 Fold egy teljesen patent, totálisan kész termék, ami már az idén boltokba is kerülhet, annak ellenére, hogy két évvel ezelőtt el se tudtuk képzelni, hogy valaki megpróbál ilyen masinát csinálni.

Az elforduló tévé

Na, ezt is megértük! Az okostelefonok olyan szinten hatják át életünket, hogy az már a televíziók kialakítására is hatással lesz. Az már most is működik, hogy a mobil képét vezeték nélküli úton kilőjük egy tévére, viszont ha egy alkalmazást csak "állítva" lehet használni, az értelemszerűen a nagy képernyőn, középen egy sávban jelenik meg, ami meglehetősen idétlenül néz ki. A Samsung viszont megoldotta ezt is.

Samsung The Sero: Az elforduló tv. Forrás: Origo

A dél-koreai konszern egy olyan televíziót fejlesztett ki a The Sero személyében, amelynek képernyőjét egy motor képes elfordítani 90 fokban. Ezt követően pedig a képernyő függőleges állásba kerül, és képes tökéletesen, az egész kijelzőt kitöltve megjeleníteni a mobilos tartalmakat.

A láthatatlan kamerás telefon

Mobilfronton a CES 2020 nem sok újdonságot tartogatott, az idei évre szánt nagy durranásaikat a cégek inkább a februári Mobile World Congress eseményen lövik el. De azért Vegasra is jutott egy-két komoly innováció. Ilyen például a OnePlus Concept One névre hallgató terméke, amelynek a hátlapi kameráját egy olyan üvegfelület mögé rejtették, ami kikapcsolt állapotban láthatatlan.

Az OnePlus Concept One telefon láthatatlan kamerarendszert kapott. Forrás: Origo

Amikor viszont aktiváljuk ezt a funkciót, azaz, fotózni vagy videózni szeretnénk, az elektromatikus okosüveg dinamikusan megváltoztatja az áttetszőség mértékét, és láthatóvá válik a kamera. Őrület!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!