Eladja a Half-Life: Alyx a drága VR-headsetet

half-life alyx videojáték valve
Half-Life: Alyx
Vágólapra másolva!
Világszerte hiánycikké vált a csúcskategóriás Valve Index.
Vágólapra másolva!

Tavaly november végén óriási felhördülést keltett a gamerek körében a Half-Life: Alyx bejelentése. A legendás játéksorozat rajongói már egy évtizede várnak arra, hogy a Valve kezdjen valamit a Half-Life 2: Episode Two óriási csattanójával, helyette most márciusban csak egy spinoff játékot ad ki a szériához, ami ráadásul kizárólag VR-headsettel lesz játszható. A kettő közül persze inkább az utóbbi borzolta fel a kedélyeket.

Half-Life: Alyx Forrás: Valve Software

A jelek szerint a következő Half-Life piacra kerülése előtt másfél-két hónappal megkezdődött a felkészülés a tehetősebb gamerek részéről a játék megjelenésére, világszerte hiánycikké vált a prémium kategóriás Valve Index VR-headset. A termékért kontrollerekkel és a Half-Life: Alyxszal együtt 799 eurót kér a cég, míg az ezeken felül teljes testkövetést lehetővé tévő bázisállomásokat is tartalmazó csomag 1079 euróba kerül.

Átszámítva 267 és 360 ezer forintokról van szó, de az Indexnél olcsóbb headsetekkel is játszható a játék.

A Valve tájékoztatása szerint dolgozik a probléma megoldásán, így a következő hetekben remélhetően minden vásárlónak jut majd az Indexből. A headset elfogyása nem jelenti azt, hogy a Valve őrült mennyiségeket értékesítene a méregdrága kiegészítőből, jó eséllyel inkább az erősen limitált készlete fogyott el az aránylag nagy érdeklődés következtében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!