Idén is kihagyja az E3-at a Sony

sony playstation 5 játékkonzol
Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete
Vágólapra másolva!
A Microsoft kényelmesen ellophatja a rendezvényt.
Vágólapra másolva!

Komoly sokkot okozott tavaly a Sony távolmaradása az E3 játékkiállítástól. Az egy évvel ezelőtti tájékoztatása alapján egyrészt időzítési problémák miatt nem tudott volna igazán jó műsort összerakni, másrészt pedig változnak az idők, a maga módján kívánja tartani a kapcsolatot a PlayStation közönségével. Ez nagy pofon volt az E3-at szervező ESA-nak, a szervezetnél jó ideje megy az ötletelés, hogy mivel tudná megmenteni az irrelevanciától a világ legnagyobb játékkiállítását.

Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete Forrás: Let's Go Digital

A Sony most újból lecsapott, a hetet erősen kezdve bejelentette az E3 2020 kiállítás kihagyását is, azaz most júniusban sem lesz jelen a PlayStation a rendezvényen. Ez sokakat meglepett, hiszen a cégnek állítólag bőven van mit mesélni az ősszel piacra kerülő PlayStation 5-ről és a rá érkező játékokról, így a többség feltételezte, hogy idén azért nem fog különcködni a japán cég.

A Sony magyarázata szerint nem gondolja, hogy az E3 2020 koncepciója megfelelő volna az idei reklámterveinek a kivitelezéséhez, ehelyett teljesen maga koordinálja majd nagy bejelentéseit, továbbá világszerte több száz kisebb játékkiállításon és hasonló eseményen vesz majd részt a rajongókkal való személyesebb kapcsolattartás érdekében.

A Microsoft konzolos üzletágának vezetője a hír hallatán gyorsan biztosította az új konzolja iránt érdeklődőket, hogy Xbox Series X ott lesz az E3 2020-on, nagy sajtókonferencia van kilátásban.

A pletykák szerint a Sony februárban tarthat egy fontos sajtóeseményt a PlayStation 5 kapcsán, így lehet, hogy az E3 2020 idejére már minden fontosat tudunk majd a konzolról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!