Nagy botrány lesz ma a Microsoft körül

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Satya Nadella, a cég vezetője
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Valamiféle orbitális sebezhetőséget készül javítani a cég.
Vágólapra másolva!

Nem csak a Windows 7 nyugdíjazása miatt lesz emlékezetes a 2020. januári hibajavító kedd, a Microsoft magyar idő szerint kedd este 7 óra táján elérhetővé váló biztonsági frissítései többek közt egy abszolút eget rengető sérülékenységet is javítani fognak a Windows jó eséllyel összes támogatott változatában.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A kiszivárgott információk alapján a kritikus hiba a titkosítási szolgáltatásokat nyújtó CryptoAPI programozási felületben, helyileg a crypt32.dll állományban található. A részleteket homály fedi, kizárólag spekulálni lehet a sebezhetőségről, a Microsoft csak a javítások kiadása után fog tájékoztatást nyújtani a témában.

A hiba rendkívüli súlyosságára utal, hogy az amerikai hírszerzés (NSA) egy rövid sajtótájékoztatón fog mesélni a problémáról, ami rendhagyó lépés a szervezet részéről.

Akármi is legyen a helyzet, minél előbb telepíteni kell majd a januári hibajavító kedden kiadott frissítéseket a Windowsokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!