Holtában is büntet a Games for Windows Live

grand theft auto iv gta 4 videojáték
Grand Theft Auto IV
Vágólapra másolva!
Nem lehet miatta megvásárolni a Grand Theft Auto IV-et.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott, hogy valamilyen oknál fogva a Rockstar Games megvásárolhatatlanná tette a Steamen a GTA IV-et. Elsőre sokan arra gondoltak, hogy talán így próbálja rákényszeríteni a játékosokat a Rockstar Games Launcher játékbolt használatára, vagy éppen a licencelt zeneszámokkal akadtak jogi problémák, de nem erről van szó.

Grand Theft Auto IV Forrás: Rockstar Games

A probléma hátterében a Microsoft Games for Windows Live áll, a Grand Theft Auto negyedik része egyike volt azon játékoknak, amelyek integrációt kaptak a 2013-ban nyugdíjazott, a PC-s játékosok által univerzálisan utált szolgáltatással. Aki nem ismeri a GfWL-t, az örüljön neki: egy Steamhez hasonló játékbolt és kommunikációs platform volt, amely a bugossága miatt még a magas ingerküszöbbel rendelkező játékosokból is képes volt kihozni a vicsorgó őrültet.

Szerencsére a legtöbb érintett játékból a Steamre való átköltöztetések során kiszedték a kiadók a GfWL-integrációt, azonban a Rockstar nem szánta rá az időt. Most kénytelen lesz, a Microsoft szolgáltatása még holtában is kísérti a gamereket.

Azért nem vehető meg a Steamen a GTA IV, mert a játékosoknak Games for Windows Live licenckulcsokat kell megadniuk a használatához, azonban elfogyott a készlet, a releváns szolgáltatás leállítása miatt pedig a Rockstar nem tud újabb kódokat generálni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!