Exkluzívokkal jöhet a PlayStation 5

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Jelentősen eltérhet a Sony és a Microsoft stratégiája.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten érdekesnek ígérkezik a konzolháború következő fejezete, az idei év végén piacra kerül majd a Sony PlayStation 5 és a Microsoft Xbox Series X is. A termékek drámaian erősebbek a jelenleg kapható elődeiknél, ráadásul visszafelé kompatibilisek lesznek a rájuk készült játékokkal. Ezzel a két konzolgyártó mellett a játékfejlesztők és a gamerek is csak nyernek, hiszen az új konzolok masszívan több értéket kínálnak majd a piacra kerülésük napján, mint annak idején a PlayStation 4 és az Xbox One képesek voltak.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

Néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy a Microsoft szokatlan módon egyáltalán nem fog exkluzív játékokra támaszkodni az Xbox Series X eladása érdekében, az idei és a jövő évben a vállalat saját stúdiói által kiadott játékok

mind játszhatóak maradnak az Xbox One konzolokon is.

A bejelentés után most figyelmet kapott Jason Schreier egy decemberi podcastban elhangzott információja, miszerint az értesülései szerint a Sony PlayStation 5-re készülnek exkluzív játékok, ezek némelyike a tervek szerint a konzol piacra kerülésével párhuzamosan jelenhet meg.

A Kotakunál dolgozó Schreier a jelenlegi talán legismertebb játékújságíró, ő szállította az elmúlt évek messze legrészletesebb, belsős forrásokra épülő, tényfeltáró jellegű cikkeit a játékiparból.

Az exkluzív PS5-játékok létének megszellőztetése decemberben nem váltott ki visszhangot, hiszen teljesen megszokott a konzolos világban, amire a Sony készül. Az értesülés csak most, a Microsoft exkluzívokkal kapcsolatos terveinek bejelentése után vált érdekessé, hiszen a két információ fényében nyilvánvaló, hogy a gyártók érdemben eltérő fókuszú reklámkampánnyal próbálják majd eladni az új konzoljaikat.

A Sony erősen ütheti a vasat a vadiúj exkluzívokkal, míg a Microsoft a visszafelé kompatibilitásra, és ehhez szorosan kapcsolódva az Xbox Game Pass játékbérlő szolgáltatásra építheti a stratégiáját.

Az utóbbi nem jelenti azt, hogy a Microsoft ne tudna majd ezek mellett a PlayStation 5-ön nem játszható, vadiúj játékokat kiadni, csak ezek elérhetőek lesznek az Xbox One-ra és PC-re is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!