Folytatja a Windows 7 támogatását a Chrome

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Ballmer bemutatja a Windows 7-t
Microsoft CEO Steve Ballmer officially kicks off the worldwide availability of Windows 7, the company's highly-anticipated next-generation operating system on October 22, 2009 in New York. Microsoft's much-heralded Windows 7 makes its global debut as the US software giant seeks to move past the disappointment of the previous generation computer operating system Vista. AFP PHOTO TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Jövő év közepéig biztosan nem észlelnek majd változást a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Óriási mérföldkő lesz a Microsoft történetében a 2020. január 14-i hibajavító kedd, a vállalat ezen a napon ad ki utoljára mindenki számára elérhető biztonsági javításokat a Windows 7-hez. A kérdéses nappal hivatalosan is nyugdíjba vonul a bő tízéves operációs rendszer, hivatalosan csak egyes vállalatok és egyéb szervezetek kapnak hozzá frissítéseket, már amennyiben hajlandóak óriási pénzeket kifizetni a kiváltságért.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Windows 7 nyugdíjba vonulása nem jelenti azt, hogy a fizetős javítási programban nem résztvevő számítógépek hirtelen használhatatlanná válnának.

Továbbra is működni fognak, csak nem kapnak többé biztonsági frissítéseket a Microsofttól.

Ennek megfelelően a szoftverfejlesztőknek sem kötelező letenniük a Windows 7 támogatásáról a szoftvereikben. A Google csendben tisztázta, hogy a Chrome böngészőt használóknak egyelőre nincs mitől félniük, az alkalmazás

legalább 2021. július 15-ig

garantáltan kompatibilis marad a régi Windowszal, azaz elérhető lesz az éppen legújabb verziója a rendszerre.

A Mozilla egyelőre nem adott tájékoztatást az ügyben, azonban a Firefoxot használóknak sem kell félniük, a böngészőjük jó darabig biztosan támogatott marad a Windows 7-en.

Jó kérdés, hogy februártól szürkén telepíthetőek lesznek-e például az otthoni számítógépekre a Windows 7 privát javításai, mint ahogy ez a Windows XP idején is történt. Egyelőre úgy tűnik, hogy minimális buherálással megoldható lehet a patchek jogosulatlan telepítése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!