Betiltaná 21 év alatt a mobilozást egy szenátor

mobilozás telefonozás tini okostelefon
Vágólapra másolva!
A benyújtója tüntetési szándékkal írta a törvényjavaslatot.
Vágólapra másolva!

Bizarr manővert tett az Egyesült Államok Vermont államának egyik demokrata szenátora, az 54 éves John Rodgers benyújtott egy törvényjavaslatot, miszerint 21 év alatt betiltaná a mobilok használatát. A szöveg szerint a 21 éven aluliak mentálisan nem elég fejlettek a telefonok felelősségteljes használatához, erre példaként egy mobilozásból fakadt, halálos autóbalesetet hozott fel, továbbá szerinte a fiatalok telefonon keresztül zaklatnak másokat. A javaslat szerint a mobilozáson kapott fiatalok egy év börtönnel és ezer dollár pénzbüntetéssel lennének sújthatóak.

Forrás: Pixabay / Pexels

A beadvány abszurd, hiszen egyrészt a telefonok rendkívül hasznosak az információszerzésben és a kapcsolattartásban a fiatalok számára, másrészt pedig a 21 éven felettiek is bőven kiveszik a részüket a mobilozásból fakadó balesetek okozásában, mások telefonos zaklatásáról már nem is beszélve.

Szerencsére a szenátor elárulta, hogy mégis mi járt a fejében a törvényjavaslat kitalálásakor: valójában tüntetési szándékkal írta, ugyanis továbbra is mélységesen fel van háborodva attól a pár éve elfogadott törvénytől,

amely betiltotta a lőfegyverek értékesítését a 21 éven aluliaknak.

A törvényjavaslata garantáltan nem jut majd el a szavazásig, és Rodgers megerősítette, hogy valószínűleg ő sem szavazna rá igennel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!