Kitalálták a vécészagra riasztó szenzort

charmin rollbot
Charmin RollBot
Vágólapra másolva!
Plusz a guriga vécépapír mozgatására használható kisautót.
Vágólapra másolva!

A vécépapírok és papír törlőkendők készítésére szakosodott márkák nem a nagy összegű kutatási és fejlesztési törekvéseikről híresek, azonban a Procter & Gamble tulajdonában lévő Charmin kitett magáért, és több kütyüt is kivitt a CES-re. A cég szerint csak szórakoztatási célból készült koncepciótermékekről van szó, amelyek nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Igen jól mehet a cégnek a vécépapírbiznisz, ha még ilyenekre is van pénz.

Charmin SmellSense Forrás: Charmin

A három termék közül a legérdekesebb talán a Smallsense nevű szenzor, amely képes elemezni a mellékhelyiségben lévő levegőt, és jelzést ad arról, hogy be szabad-e menni, kiszellőzött-e már megfelelő mértékben a legutóbbi használó után.

Charmin RollBot Forrás: Charmin

A másik innovációt a RollBot jelenti, ami végső soron egy okostelefonokról irányítható elektromos kisautó, a kütyüvel a vécéről való felkelés nélkül hozható egy guriga vécépapír. Sajnos maga a robot nem képes kivenni a csomagolásból az utánpótlást, így előrelátóan fel kell tenni rá egy gurigát a használata előtt.

Charmin V.I.Pee Forrás: Charmin

Végül a harmadik termék konkrét elkészítésével már nem is bajlódott a Charmin: a V.I.Pee egy modern vécéhelyiség, amelynek a használói egy Oculus Rift S VR-headsettel például koncerteket vagy sportközvetítéseket nézhetnek, miközben a csészén trónolnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!