Itt az okos otthoni szennyvíztisztító

hydraloop szennyvíztisztító
Hydraloop
Vágólapra másolva!
Felére csökkenthető vele az otthonok vízfogyasztása.
Vágólapra másolva!

Érdekes és jövőbemutató termékkel állt elő a holland Hydraloop startup, a vállalat egy modern elveken működő, otthoni szennyvíztisztító berendezést készített. A kütyü célja a vízfogyasztás meglehetősen drámai visszaszorítása, a telepítése után a konyhai mosogató és a vécé kimenetét leszámítva minden szennyvíz belefolyik. A teljes megtisztítást és sterilizálást követően az eszköz újból elérhetővé teszi a vizet mosáshoz, vécélehúzáshoz, locsoláshoz, vagy akár medencébe töltéshez.

Hydraloop Forrás: Hydraloop

A Hydraloop egy teljesen modern berendezés, amely a víz tisztítását többek közt ülepítéses, flotációs, oldott levegős flotációs, frakcionálásos, UV-sugárzásos módszerekkel végzi. A gyártója szerint specifikusan úgy tervezték, hogy szinte nulla karbantartást igényeljen, évi egy szervizelést javasol a vevőknek. A beüzemelése után szinte elméletileg el lehet felejteni, nincsenek benne cserélendő filterek és membránok, vagy épp utántöltendő vegyszerek.

A gyártó szerint a Hydralooppal legalább 45 százalékkal csökkenthető a háztartás által a hálózatról felvett víz mennyisége, így az installációja után könnyen elképzelhető, hogy a felére csökken a vízszámla.

A megtisztított és megspórolt víz mennyiségével kapcsolatos statisztikákat egy mobilappon keresztül követhetik a tisztítóberendezés boldog tulajdonosai.

A Hydraloop webhelye szerint a termék már rendelhető Európában és Afrikában, azonban az eurósított fogyasztói árát nem sikerült kiderítenünk. Viszont azt tudni lehet, hogy az Egyesült Államokban az év második felében kezdődik majd meg a forgalmazása, ott adók és egyebek nélkül 4000 dollárba, azaz

nettó 1,2 millió forintba kerül majd.

A jelentős vízmegtakarítás ellenére ez nehezen lenyelhető összeg, ráadásul ha meglévő épületekbe kell utólag beépíteni, annak óriási költsége lehet, hiszen a tisztítóberendezés specifikus csatornaszakaszokról veszi a szennyvizet, majd a vízhálózat specifikus helyeire pumpálja vissza a megtisztított vizet.

Erre nem lettek felkészítve a kiépítésükkor a csőhálózatok.

Az installáció költsége otthononként drámaian eltérő lehet, de ha nagy nehézséggel, pusztítással, majd helyreállítási munkával jár a művelet, akkor bizony a Hydraloop megvásárlásával nem ért véget a nagy költekezés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!