Ujjlenyomattal oldható fel a Samsung külső SSD-je

samsung t7 külső ssd
Samsung T7 külső SSD
Vágólapra másolva!
Gigabájt körüli átviteli sebességre képes a T7 család.
Vágólapra másolva!

Továbbra is súlyos problémák vannak a külső háttértárakon mozgatott adatok védelmével, hiszen azok hiába kínálnak jelszavas védelmet, a felhasználók jókora része kényelmi okból titkosítatlanul tárolja rajtuk az adatokat. A Samsung most megoldaná a problémát, a vadiúj T7 Touch külső SSD-je ujjlenyomat-olvasót is kapott, így a számítógépekhez való csatlakoztatása után nem muszáj feloldási jelszót beírni, a szenzor megérintésével írhatóvá és olvasható válik a meghajtó.

Samsung T7 külső SSD Forrás: Samsung

A termék kompatibilis az USB 3.2 szabvánnyal, így ideális esetben a Samsung szerint akár 1 GB/s adatátviteli sebességre is képes lehet. A trendeknek megfelelően már USB-C fizikai csatlakozós háttértár 500 GB, 1 TB és 2 TB kapacitású változatokban lesz elérhető, és az efféle kütyük esetében megszokott AES-256 algoritmust használja az adatok titkosítására.

Samsung T7 Touch külső SSD Forrás: Samsung

Árakat nem tudunk mondani, az ujjlenyomat-olvasós eszköz csak valamikor az idei második negyedévben kerül majd piacra. Viszont a leolvasót nélkülöző, simán csak T7 jelzésű testvérének a forgalmazása már január 26-án megkezdődik, kapacitástól függően 60 / 80 / 150 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!