A levegőből veszi az áramot az okosajtózár

alfred ml2 okos ajtózár
Alfred ML2
Vágólapra másolva!
Távoli vezeték nélküli töltést használ az Alfred terméke.
Vágólapra másolva!

Terjed a vezeték nélküli töltési technológia, azonban egyelőre csak a milliméteres távolságból működő verziója van piacon; töltőpad formájában érhető el, amelyre rá kell tenni a tölteni kívánt telefont, okosórát, fülhallgatót. A nagyobb hatótávolságú vezeték nélküli töltés még a jövő zenéje, ám akad néhány cég, amely szerint elég fejlett a technológiája a piaci bevezetéshez.

Alfred ML2 Forrás: Alfred

Az egyik ilyen cég a Wi-Charge, amelynek az okosajtózárakat készítő Alfred személyében sikerült partnerre találnia a terméke hasznossá tételéhez. A vállalatok a CES-en bemutatták az Alfred ML2 okosajtózárat, amely nem használ elemet vagy akkut, helyette egy vezeték nélküli töltőállomást kell elhelyezni a közelében: erről kapja a működéséhez szükséges áramot,

szó szerint a levegőn keresztül.

A vevők négyféle módon tudják kinyitni a zárat: okostelefonos appon keresztül, PIN-kód beütésével, NFC-s kártya hozzáérintésével, továbbá vészhelyzet esetén kulccsal.

Sejthetően vastagon fogott a ceruza az Alfred ML2 beárazásakor, csak a zárszerkezet 699 dollárba kerül, míg az áramellátásához szükséges Wi-Charge töltőállomás külön lesz megvásárolható, további 150-180 dollárért. Átszámítva nettó 207 ezer és 44-53 ezer forintokról van szó.

Egyelőre nem világos, hogy mikor kerülhetnek piacra a termékek, részben mivel a vezeték nélküli töltő még vár a piacra dobását lehetővé tevő, hatósági engedélyre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!