Jön az okos főzőrendszer a konyhába

cookingpal julia főzés konyha robotgép
Julia
Vágólapra másolva!
Kombinált kisgép a Julia, érintőkijelzős vezérléssel.
Vágólapra másolva!

Az elvárhatónak megfelelően bővelkedik az okostermékekben a Consumer Electronics Show, az okos fürdőszobai szőnyeg után a Julia főzőrendszert is határozottan érdekesnek találtuk. Egy sokrétű konyhai kisgépről van szó, amelyet elsősorban a főzés iránt kevésbé érdeklődők kisegítésére találtak ki: képes mérni, aprítani, habot verni, dagasztani, főzni, keverni és gőzölni a belé tett anyagokat. Még ki is tudja mosni magát a mixer funkción keresztül, csak bele kell tölteni egy kis tisztítószeres vizet.

Julia Forrás: CookingPal

A Julia további érdekessége, hogy jár hozzá egy mini tablethez hasonló, érintőkijelzős egység is. Ezen keresztül programozható, de az ételek elkészítését lépésről lépésre mutató videókat is tud mutogatni, és persze a receptajánlgatás sem hiányzik a repertoárjából.

Állítólag még az otthon lévő alapanyagok is számon tarthatóak a Juliával, ehhez kamerán keresztüli objektumfelismerést használ, és bevásárlólista is generáltatható vele.

Sejthetően nem lesz olcsó a Julia, a valamikor az idei évben piacra kerülő robotgép árát a CookingPal nevű gyártója nagylelkűen ezer dollár, azaz

nettó 295 ezer forint alatt szeretné tartani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!