Kütyüvel nyitható a kutyának a tolóajtó

wayzn tolóajtó kutya
Fúrás-faragás nélkül installálható a Wayzn
Vágólapra másolva!
A kulcs elhagyása esetén pedig a gazdi be tud jutni a mobiljával a házába.
Vágólapra másolva!

Sokak számára érdekes kütyüt fog demonstrálni a CES 2020 kiállításon a Wayzn nevű startup, a termékével akár teljesen automatizáltan is nyithatóak és csukhatóak a házak külső tolóajtói. Az inspirációt az adta, hogy a kutyatulajdonosok java a nap jókora részében nincs otthon, így a szobakutyáik a távollétük ideje alatt kénytelenek bent dekkolni, pedig szívesen mozognának a ház és a kert között.

Fúrás-faragás nélkül installálható a Wayzn Forrás: Wayzn

Erre a gondra persze az ajtóba vágható kisajtók formájában már régóta létezik megoldás, ám ezek megkönnyíthetik a betörők dolgát, nem esztétikusak, ráadásul lehetetlen becsukott állapotban légmentesen lezárni őket, így nyáron a klíma, télen pedig a fűtés hatékonyságát rombolják.

A Wayzn kütyüje zseniálisan egyszerű: bárki fúrás-faragás nélkül installálhatja a tolóajtó sínjébe, a felszerelése után pedig az eszköz képes kinyitni és becsukni a tolóajtót.

A legérdekesebb funkciója, hogy mozgás detektálása esetén képes értesítést küldeni a gazdi mobiljára, így az manuálisan nyithatja és csukhatja az ajtót. A rendszerhez biztonsági kamera is csatlakoztatható, így a gazdi távolról is láthatja, hogy tényleg a kutya aktiválta-e a riasztást. Egyes esetekben nagyon hasznos lehet, hogy hangasszisztensen keresztül is megoldható a nyitás és a csukás, továbbá a kulcs elhagyása esetén a gazdi

a mobiljával is bejuthat a házba.

A Wayzn nem olcsó mulatság, kamera nélkül 399 dollárba kerül, ami nettó 118 ezer forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!