Redőnyként gördül le a plafonról az LG tévéje

LG, feltekerhető, rollable, tévé
Ebben a három állásban hasznlható.
Vágólapra másolva!
Az eddigi prototípusokban egy talapzatból emelkedett ki a feltekercselt kijelző.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két évben az LG egyik nagy érdeklődést kiváltott hobbijának a feltekercselhető kijelzőt használó tévéprototípusok mutogatása bizonyult a Consumer Electronics Show-n. Az eddigi megoldásai úgy működtek, hogy a komplett tévé egy téglalap alakú talapzatban volt, a bekapcsolásakor pedig egy motor felfelé kigördítette a feltekercselt megjelenítőt, ez látható a lenti képen.

Az LG feltekerhető kijelzős tévéje Forrás: LG

A dél-koreai gyártó a jövő héten bemutatja majd a legújabb prototípusát, ami lényegében ugyanígy működik, csak az egészet fejtetőre állították a mérnökök: a tévé talapzatát a mennyezetre kell erősíteni, a bekapcsolásakor pedig a kijelző egy projektor vetítővásznához hasonlóan

lefelé gördül ki a borításból.

Ez nem csak egy nagyon elegáns megoldás, de rendkívül helytakarékos is, hiszen így a tévé nem foglal helyet semmiféle bútoron. Sajnos fotót még nem tudunk mutatni a készülékről, az LG egyelőre titokzatoskodik a kinézete kapcsán.

Viszont a megoldás két nyilvánvaló limitációval is rendelkezik: egyrészt kellemetlen átmozgatni egyik helyről a másikra, másrészt pedig a szokatlanul magas mennyezetű helyiségekben kihívást jelenthet az elhelyezése.

A tévé kijelzője csak egy bizonyos hosszúságban képes kigördülni a borításból, így a magas helyiségekben emiatt túlságosan magasan lehet a kijelzője a kényelmes tévézéshez. Ez a probléma persze megoldható lehet úgy, hogy a mennyezetre fel kell erősíteni valamiféle tartószerkezetet, és a tartószerkezet aljára kell felcsavarozni a tévét.

A tévével kapcsolatos részleteket a jövő héten fogja elárulni az LG.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!