Három új Android járhat a Sony csúcsmobilokhoz

Vágólapra másolva!
Az Xperia 1 II és az Xperia 5 II is három generáción át kaphatnak új Androidot.
Vágólapra másolva!

Miközben az Apple akár 5 éven át is szállít új iOS rendszert az iPhone készülékeire, addig az androidos mezőnyben továbbra is maximum 1-2 főverzió jár a vásárlóknak, akkor is, ha a mobiljuk közel 500 000 forintba került. A kivétel eddig a Google és a OnePlus volt 3 generációnyi új Androiddal, nemrég pedig a Samsung is csatlakozott rengeteg készülékével. A jelek szerint a Sony sem maradna ki a sorból, japán források szerint a legdrágább Xperiáknál is jár majd a 3 generációnyi új Android.

Forrás: techradar

Ennek megfelelően az Xperia 1 II és az Xperia 5 II megkapja majd az Android 11, Android 12 és Android 13 rendszereket is. Az Xperia 1 és Xperia 5, valamint Xperia 10 II viszont összesen egy nagyobb frissítést kapnak. Még rosszabb, hogy az Xperia 10, Xperia 10 Plus, Xperia 8 és 8 Lite, Xperia ZX3 és a többi modell egyet sem.

Bár a Sony messze nem olyan nagyvonalú, mint a Samsung, amely a Galaxy Note 10 és Galaxy S10, sőt, részben a Galaxy A szériákra is kiterjesztette az ajánlatát, a lépés mindenképp a jó irányba viszi az androidos tábort.