Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megtartaná a piacvezető szerepét Európában a Huawei

Vágólapra másolva!
Erről a 2020-as IFA kiállításon beszélt az óriás - az 5 nm-es Kirin 1000 lapka bemutatója viszont elmaradt.
Vágólapra másolva!

Az amerikai korlátozásokkal tovább folytatódnak a Huawei problémái a mobilpiacon. Ezt jelzi, hogy elmaradt az 5 nm-es Kirin 1000 lapka várva-várt bemutatója az idei IFA kiállításon (és a gyártó a rendezvényre csak okosórákat, fülhallgatókat és laptopokat visz magával). A jelentések szerint nem biztos, hogy a TSMC képes lesz elegendő chipet szállítani a kijelölt határidőig ahhoz, hogy akár a Mate 40 szériához elegendő legyen a készlet, pedig túlórában, folyamatosan dolgoznak.

Forrás: dxomark

A Huawei azonban leszögezte az IFA kiállításon, hogy nem adja fel az európai piacot. Walter Ji, a fogyasztói ágazat elnöke beszélt erről, majd az ügyvezető Ren Zhengfei elmondta a befektetőknek, hogy a cégnél dolgozó minden emberre hősként tekintenek, nem lesznek leépítések, hogy mártír szerepében díszelegjen a cég.

A vállalat emlékeztetett, hogy a Huawei Európában közvetetlenül 14 000, közvetve több mint 200 000 embert foglalkoztat Európaszerte, ezzel az EU ötödik legnagyobb kutatás-fejlesztési befektetője volt tavaly. Idén pedig számos országban demóboltokat akarnak nyitni. Walter Ji hangsúlyozta, hogy Európa a Huawei egyik legfőbb piaca, és a cég a következő évtizedben is piacvezető szerepet akar betölteni a régióban. Az elemzők szerint mindenesetre nem lesz könnyű dolga.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről