Nagyon jó áron érkezik és igazi sláger lehet a Google Pixel 5 mobilja

Vágólapra másolva!
Ezúttal nem akar világelső lenni a Google, de a Pixel 5 mindent tud majd, ráadásul nagyon kedvező lesz a vételára is.
Vágólapra másolva!

Bár azt hittük, hogy már mindent tudunk a Google következő, Pixel 5-ös csúcsmobiljáról, a WinFuture a szeptember 30-i bemutató előtt az összes hiányzó információt megszellőztette. Ezek alapján tényleg nem ultraprémium mobillal vágna oda a riválisoknak a Google, hanem egy ésszerű választást kínálna, ami mindent tud, de nem kerül 1000 vagy 1200, 1400 euróba. Ez pedig egyre több embernek fontos, elemzők szerint már Amerikában is kezdenek nagyon felháborodni ezeken az árakon, és az olcsóbb mobilok felé fordulnak.

Forrás: winfuture

A Pixel 5 azonban nem csak azért ígérkezik remek választásnak, mert 629 euróba kerül majd, hanem azért is, mert igazából semmi sem hiányzik majd belőle. A Snapdragon 765G chip mindenhez elegendő teljesítményt garantál, és 5G-támogatást is biztosít (mmWave 5G-t nem). A kijelző mérete is a közepesre lett hangolva, mivel XL verzió ezúttal nem várható. A 6 hüvelykes OLED-panel 2340 x 1080-as, HDR-képes, 90 Hz-es, Gorilla Glass 6 védi. Az ujjlenyomat-olvasót a hátlapra építették, ez sokak számára igazából jó hír, mert gyorsabb, pontosabb ez a fajta, régebbi szenzor.

Végre a spórolásnak is vége. 8 GB RAM, 128 GB tárhely és 4080 mAh-s akkumulátor lesz a Pixel 5-ben, vagyis minden téren rálicitál az előző csúcsmodellre. Az akku mai szemmel persze átlagos, de legalább 18 wattos gyorstöltést, vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltést is támogat. Lesz sztereó hangszóró, IP68-as vízvédettség és alumínium keret is.

A hátlapra csak két kamera jut, egy 12,2 megapixeles, f/1.7-es, dual pixel PDAF autofókusszal működő, optikailag és elektronikusan stabilizált fő szenzor adja az alapokat, 77 fokos látószöggel. Ehhez egy 107 fokos, f/2.2-es, 16 megapixeles ultraszéles kamera jár majd. A telefotós egység sajnos hiányzik, de várhatóan lesz Google-féle szoftveres zoom. Az előlapi, 8 megapixeles kamera 83 fokos lesz, a dobozban pedig fejhallgató is lesz a fekete vagy zöld mobil mellett.