Elárulta az átlátszó tévé titkát a Xiaomi

Vágólapra másolva!
Átlátszó a Xiaomi legújabb tévéje, a technológia részleteiről pedig maga a gyártó beszélt.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi Mi TV LUX a világ első sorozatgyártásba küldött átlátszó tévéje, de felmerül a kérdés, hogyan lehetséges egy átlátszó tévét egyáltalán megalkotni? A Xiaomi maga árulta el a válaszokat.

Az első lépés, hogy a képernyő mögé kerülő összes alkatrészt áthelyezték, így minden elektronika, hardver és hangszóró a kerek talpba, alulra került. A komponensek eléggé össze lettek zsúfolva, így különleges hűtésre volt szükség, hűtőbordával és pontozott szellőzőkkel.

Forrás: xiaomi

Az LCD és az OLED panelek egyaránt lehetnek átlátszóak, de a Xiaomi az utóbbit választotta, mert nincs szükség külön háttérvilágításra. Természetes módon az OLED viszont nem átlátszó, ezért az RGBW mátrixot úgy tervezték, hogy csak a panel jobb oldalát borítják pixelek, a bal oldal átlátszó. A képpontok annyira aprók, hogy normál távolságból nem látszanak, így szabad szemmel csak egy üveglapot látunk.

A panelt egy 55 hüvelykes üveg védi, amit UV-s ragasztóval raktak a helyére, és egy vékony fém keret merevíti az egészet. A szakemberek szerint bármennyire is látványos ez, otthonra nem ajánlott a technológia, ellenben segíthet a mobilpiacon a képernyő mögé építeni a szelfikamerákat.