Egy hónapon belül megérkezhetnek az új GeForce videokártyák

Vágólapra másolva!
Szeptember 9-re pletykálják az Ampere-alapú videokártyák startját, de elindult egy augusztus 31-én lejáró visszaszámláló is. 
Vágólapra másolva!

A napokban gombamód megszaporodtak az NVIDIA GeForce RTX 3000 szériás videokártyáinak megjelenésével kapcsolatos szivárgások. Az ITHome szeptember 17-re várja a következő-generációs GPU-kat, míg az Overclocker.com szerint ez csak a partnergyártókra vonatkozik. A GamersNexus azonban úgy értesült, hogy szeptember 9-én jönnek az Ampere-alapú RTX 3000-es videokártyák.

Forrás: dertpert88

Első körben állítólag a GeForce RTX 3080 Ti, az RTX 3080 és az RTX 3070 debütálnak majd, ezek közül az elsőt szeptemberben, a másik kettőt októberben és novemberben lehet majd megvenni. Árakról még nem esett szó, állítólag az NVIDIA sem véglegesítette az összegeket.

Elindított viszont egy augusztus 31-én lejáró visszaszámlálót, ami sokak szerint azt jelentheti, hogy az RTX 3000 széria hivatalosan augusztus 31-én debütál, majd az első kártyák az emlegetett szeptember 9-én jelennek meg a piacon. Vagy ekkor indul el az előrendelés, és néhány héttel később jöhetnek a partnergyártók egyedi megoldásai.