Bankszámlanyitással újít a Google Pay

Így fizess okosan, gyorsan, biztonságosan! - Mobilfizetés kisokos
Vágólapra másolva!
Amerikai bankok segítségével indul jövőre a lehetőség.
Vágólapra másolva!

Újabb korszak indul hamarosan a Google Pay mobilos fizetési szolgáltatás történetében, az Egyesült Államokban valamikor a jövő évtől kezdve az ügyfelek közvetlenül a webhelyén vagy mobilappjában képesek lesznek klasszikus bankszámlát nyitni.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Ettől függetlenül a Google nem válik pénzintézetté, helyette más bankokkal működik együtt a lehetőség megvalósításában. A nála fiókot nyitó ügyfelek pénzét ezen bankok valamelyike fogja kezelni: technikailag náluk lesz a pénz, ők felelnek annak biztosításáért és mozgatásáért, a szükséges háttérbeli infrastruktúra működtetéséért.

A Google Pay csak hidat képez az ügyfelek és a bankok között: az üzlet kliensek által látható részét kezeli majd, amolyan kirakat lesz.

A Google nem kíván bankká válni, azonban személyre szabott hirdetésekből élő cégről van szó: gigantikus előnyt jelentene számára, amennyiben képes volna hozzáférni az ügyfelek komplett bankszámlakivonatához.

Tavaly novemberben a cég azt állította, hogy akkoriban nem használta a Google Payen keresztül beszerzett adatokat a hirdetések személyre szabására.

Egyelőre nem világos, hogy a számlanyitási lehetőséggel élők képesek lesznek-e bankkártyát igényelni a számlájukhoz, ám ez valószínű. A projekt megvalósításában jelenleg a Citi, a Stanford Federal Credit Union, a Bank Mobile, a BBVA USA, a BMO Harris, a Coastal Community Bank, a First Independence Bank és a SEFCU működik együtt a Google-lel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!