Még idén megszépül a Windows 10

microsoft windows 10
Az idén őszi Windows 10-től belesimulnak majd a csempék és az ikonok a Start menübe
Vágólapra másolva!
Legalább egy feltűnő újítást hoz majd az őszi frissítés.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 idén ősszel érkező frissítése a tavalyihoz hasonlóan csak egy kisebb szervizcsomag lesz, amely a szokásos összegző frissítésekkel azonos módon települ majd a Windows 10 May 2020 Update rendszert futtató számítógépekre. Eddig úgy tűnt, hogy ezen a ponton már nem fog érdemi újdonságokat kapni, azonban a Microsoft váratlanul beleforgatott néhány újítást a legújabb előzetesébe.

Belesimulnak majd az ikonok és a csempék a Start menübe Forrás: Microsoft

A mindenki számára feltűnő fejlesztés a Start menüvel kapcsolatos, a Microsoft visszavesz benne az ikonok és csempék háttérszínnel való látványos kiemeléséből, azok sokkal jobban bele fognak olvadni a felületébe. Ez modernebbé és egységesebbé teszi a Start menü megjelenését.

Két másik fejlesztés egyelőre csak a Microsoft Edge böngészőt érinti: a netezők képesek lesznek Alt+Tab kombinációval lépkedni a megnyitott fülek között, továbbá a Start menübe kitűzött weblapokra való átváltáskor is értelemszerűbb rendezésben fognak megjelenni a webhelyek.

Végül érdekes, hogy az operációs rendszert tisztán telepítőknél kissé testre szabhatja a Tálca alapértelmezetten kitűzött ikonjait a Windows, például a mobiljukat a Windowshoz kapcsoltaknál a Csatolt telefon app, míg a gamereknél az Xbox app ikonja is megjelenhet a felületen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!