Vágólapra másolva!
Lenémítja az értesítésekkel nyaggató webhelyeket.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált a Google Chrome 84, nagy újdonságok helyett ezúttal számos kisebb előrelépést hozott a böngésző. A talán legfontosabb mind közül, hogy a netezőket túl gyakran engedélykérelmekkel vagy egyéb értesítésekkel bombázó webhelyeket automatikusan „lenémítja", azaz letiltja a felpattanó ablakaik megjelenítését.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Hasznos még, hogy amennyiben a Chrome ablakát kitakarja egy másik ablak, akkor öt perc után a böngésző felfüggeszti a weblapok felületének újrarajzolását, ezzel potenciálisan növelve laptopokon az üzemidőt, bár csodát nem érdemes várni a fejlesztéstől. Ráadásul fokozatosan kapcsolja be a cég, a tervek szerint csak a következő Chrome megjelenésének idejére válik minden felhasználónál aktívvá.

A Chrome 84 androidos kiadása is kapott pár újdonságot. A webhelyek képesek lehetnek felhasználói jóváhagyás után automatikusan kitölteni az SMS-ben kapott kétlépcsős hitelesítőkódokat, továbbá megakadályozhatják a kijelző automatikus lekapcsolását is. Az utóbbi hasznára a receptes webhelyeket hozta fel példaként a Google.

Természetesen biztonsági javításokat is hozott a Chrome 84, összesen 38 sérülékenységet szüntettek meg benne a fejlesztők.

A böngésző telepített példányai maguktól frissülnek a legújabb főverzióra, a telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!